Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ
Συμβολική κατάληψη του ορυχείου της ΔΕΗ

Σε συμβολική κατάληψη του ορυχείου της ΔΕΗ στη Μαυροπηγή Πτολεμαΐδας προχώρησαν προχτές οι κάτοικοι της Μαυροπηγής, δίνοντας αποφασιστική συνέχεια στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια διεκδικώντας μετεγκατάσταση του οικισμού τους και πρόσληψη των ανέργων αγροτών του οικισμού από τη ΔΕΗ, καθώς η διάνοιξη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους κατοίκους της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν 3 αποφάσεις του ΣτΕ, όπου είχαν προσφύγει οι κάτοικοι, οι οποίες απορρίπτουν τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων της ΔΕΗ και υποδεικνύουν την υποχρέωσή της να πραγματοποιήσει τη μετεγκατάσταση του οικισμού. Η ΔΕΗ από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιήσει το αίτημα.

Ο Γ. Μητσιάκος, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, σε δήλωσή του στο «Ρ» επισημαίνει: «ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ φέρουν σοβαρή ευθύνη για την κατάσταση, γιατί όχι μόνο ταυτίζονται με τη ΔΕΗ, και δεν εφαρμόζεται η απόφαση του ΣτΕ, αλλά εμπαίζουν τους κατοίκους». Σημείωσε σχετικά ότι η περιπέτεια των κατοίκων ξεκινάει από το 2001, όταν κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ. «Για πρώτη φορά τότε - τόνισε ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ - οι κάτοικοι έδωσαν αγωνιστική απάντηση στα καταστροφικά σχέδια, χωρίς να έχουν πρόθεση να εμποδίσουν το έργο της ΔΕΗ. Τότε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έστειλε τα ΜΑΤ και πλάκωσε στο ξύλο τους ανθρώπους, ενώ η ΝΔ, ως αντιπολίτευση, έλεγε πως όταν θα γίνει κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει το αίτημα της μετεγκατάστασης. Σήμερα, όμως, που είναι κυβέρνηση ξεδιάντροπα λέει ότι θέλει πρώτα να ενημερωθεί για το γεγονός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ