Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΑΡΦΟΥΡ» Ν. ΙΩΝΙΑΣ
Αποκαθήλωσαν τις σημαίες του κεφαλαίου

Σε ένα από τα πέντε μεγάλα καταστήματα που απέκλεισαν το Σάββατο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Η σημαία της ΕΕ και της πολυεθνικής αποκαθηλώθηκαν. Στη θέση τους οι εργαζόμενοι σήκωσαν τη σημαία του αγώνα
Η σημαία της ΕΕ και της πολυεθνικής αποκαθηλώθηκαν. Στη θέση τους οι εργαζόμενοι σήκωσαν τη σημαία του αγώνα
Με την υποστολή της σημαίας της ΕΕ και της ιδιοκτήτριας πολυεθνικής κορυφώθηκε το Σάββατο ο αποκλεισμός του «Καρφούρ» στη Ν. Ιωνία, από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το ΠΑΜΕ. Με τη συμβολική αυτή κίνηση, οι εμποροϋπάλληλοι κατέδειξαν την αναγκαιότητα ο αγώνας να στραφεί ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων και των μικρών ΕΒΕ, που δεν είναι άλλος από την πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Από τις 4 το απόγευμα συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και νεολαίοι, απέκλεισαν τις εισόδους του καταστήματος, καλώντας σε ενίσχυση του ενιαίου μετώπου, για να καταργηθεί στην πράξη η προωθούμενη απελευθέρωση του ωραρίου. «Δεν μπορεί πλέον ν' ανεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα και τα παράσιτα που ζουν με τον κόπο της εργατικής τάξης να ζουν με απίστευτη χλιδή και πολυτέλεια» τόνιζαν σε όσους πλησίαζαν την είσοδο του καταστήματος, ενώ εκατοντάδες προκηρύξεις μοιράστηκαν και στους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Με τις δυνάμεις καταστολής σε διαρκή επιφυλακή, οι συνδικαλιστές συζητούσαν με τον κόσμο για την εμπειρία από την προηγούμενη διεύρυνση του ωραρίου που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ. «Η ανεργία αυξήθηκε και μαζί το ωρομίσθιο και η μερική απασχόληση. Ο νόμος της ΝΔ συνεχίζει στην ίδια ρότα εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πολυεθνικών» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Στην Αθήνα, εκτός από το «Καρφούρ» της Ν. Ιωνίας και το «Πράκτικερ» του Ταύρου, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απέκλεισαν ακόμα τον «Κωτσόβολο» στα Πατήσια και το Βύρωνα και τον «Σκλαβενίτη» στην Ηλιούπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ