Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2005
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Προτεραιότητα» η αντιλαϊκή επίθεση

Η επιτάχυνση των «μεταρρυθμίσεων» και η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια, καθώς κινείται με συνέπεια στο πλαίσιο των δεσμεύσεων απέναντι στην ΕΕ και στη Στρατηγική της Λισαβόνας.

Η καθιερωμένη ομιλία του Κ. Καραμανλή το ερχόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ, παρά τα «αναγκαία» δημαγωγικά πυροτεχνήματα και τα προπαγανδιστικά κολπάκια, δε θα αφήνει περιθώρια για ψευδαισθήσεις στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα: Η επίθεση θα είναι πιο άγρια, οι μέρες που έρχονται είναι ακόμα πιο μαύρες.

«Στόχος μας είναι και να μειώσουμε τα ελλείμματα αλλά και να ενισχύσουμε την οικονομική ανάπτυξη», επανέλαβε για μια ακόμα φορά χτες ο Γ. Αλογοσκούφης, περιγράφοντας το «ασφυκτικό» πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση και που εγγυάται συνέχιση της λιτότητας, νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και ένταση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων με αιχμή την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και τη συρρίκνωση του κράτους.

Φυσικά η κυβέρνηση δεν παραιτείται από το «καθήκον» της καλλιέργειας αυταπατών και εξαπάτησης των λαϊκών μαζών. Οπως οι υποσχέσεις για τα φορολογικά μέτρα ή τα πυροτεχνήματα περί ΕΚΑΣ και τα περί ενίσχυσης του τρίτου παιδιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ