Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Απαίτησαν την παύση των διώξεων

Παράσταση στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας πραγματοποίησαν χτες συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων

Παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Φ. Γκούπα, για τις συνεχείς διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Λάρισα, πραγματοποίησαν χτες εκπρόσωποι μαζικών φορέων του νομού. Στα γραφεία της Περιφέρειας βρέθηκαν ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κι άλλοι συνδικαλιστές, ο Μπάμπης Μπακούλας, επικεφαλής της «Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», ο Αγις Παπαστεργίου, επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας», μέλη της Επιτροπής Υπεράσπισης των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Εργοδοσία και κυβέρνηση έχουν στήσει φάμπρικα συνδικαλιστικών διώξεων στη Λάρισα. Την περασμένη εβδομάδα κλήθηκαν σε απολογία τρία στελέχη του Εργατικού Κέντρου - ο πρόεδρος Τ. Τσιόγκας, ο Γενικός Γραμματέας Θ. Βάϊος και ο αντιπρόεδρος Κ. Ριζούλης - επειδή συμμετείχαν στην περιφρούρηση της πανελλαδικής απεργίας στις 26 Ιούλη. Μετά από δυο μέρες άλλα τρία στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής έλαβαν κλήση για ανάκριση και συγκεκριμένα οι Β. Παπαθανασίου, μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ, Θ. Πλιάτσικας, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων και Παρ. Τοσιούδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, για τη συμμετοχή τους στην περιφρούρηση της απεργίας, στις 24 Ιούνη, στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων επισήμαναν στον τοπικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης ότι οι δικαστικές διώξεις γίνονται κατόπιν σχετικών εκθέσεων της Αστυνομίας, που φτάνουν στην Εισαγγελία Λάρισας κι αυτό δείχνει ότι η ευθύνη ανήκει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Κι αφού υπενθύμισαν ότι ανάλογες διώξεις γίνονται και σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών - επισημάνθηκε στον Φ. Γκούπα ότι, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές διαβεβαιώσεις της ΝΔ, και επί νέας κυβέρνησης εξακολουθούν να στήνονται «αγροτοδικεία» - τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Λάρισας δεν πρόκειται να αποδεχτούν την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και θα αντιδράσουν, όπως και όσο χρειάζεται, για να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση.

Από τη μεριά του ο περιφερειάρχης ισχυρίστηκε ότι δήθεν η κυβέρνηση αναγνωρίζει τα λαϊκά δικαιώματα και αρκέστηκε να πει ότι θα μεταφέρει την απαίτηση για σταμάτημα των συνδικαλιστικών διώξεων στους κυβερνητικούς αρμοδίους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ