Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Στάσεις εργασίας στο «Αιγινήτειο»

Καθημερινές επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τις 9 π.μ έως τη 1 το μεσημέρι πραγματοποιούν από χτες οι εργαζόμενοι του «Αιγινήτειου» Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε άρθρο του σχεδίου Νόμου του υπουργείου Παιδείας «Ρύθμιση θεμάτων ανώτατης πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» που προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος ύψους 195 ευρώ στο προσωπικό του «Αιγινήτειου» που εργάζεται αποκλειστικά στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας και στη Μονάδα Ψυχιατρικής Αποκατάστασης. Δηλαδή, σε περίπου 40 απ' τους 320 εργαζόμενους του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει η παράταξη «Αγωνιστικός Ενωτικός Συνδυασμός» καλώντας τους εργαζόμενους του «Αιγινήτειου» να διευρύνουν τα αιτήματά τους έτσι ώστε να απαντούν στη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης στο εναπομείναντα δημόσιο σύστημα υγείας και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ετσι, καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για δωρεάν αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας για όλο το λαό, για βασικό μισθό 1.300 ευρώ, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες και τα 55 για τους άντρες, για να χαρακτηριστούν τα νοσοκομεία ανθυγιεινοί χώροι εργασίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ