Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Απεργία εργαζομένων στα Περιφερειακά Προγράμματα

Σε 48ωρη απεργία στις 8 και 9 Σεπτέμβρη 2005 προχωρούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα δομών κοινωνικής φροντίδας στην Κρήτη. Στις 9 Σεπτέμβρη θα γίνει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου, ώρα 10 πμ και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Τις παραπάνω αποφάσεις πήραν στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τα πέντε σωματεία εργαζομένων που υπάρχουν στο νησί. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των προγραμμάτων μετά και τη λήξη της χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), αφού οι δήμοι αδυνατούν να συνεχίσουν τη χρηματοδότησή τους, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη. Μάλιστα όπως σημείωσαν και στη Γενική τους Συνέλευση, εάν μέχρι την επόμενη βδομάδα δε δοθούν κάποιες λύσεις, θα προχωρήσουν σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμα και σε απεργία διαρκείας.

Στις 8 και 9 Σεπτέμβρη θα παραμείνουν κλειστοί και οι 26 δήμοι του Νομού Ηρακλείου. Διαμαρτύρονται προς την κυβέρνηση για τη μη απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων και τα πενιχρά οικονομικά για τις αρμοδιότητες που τους εκχωρεί το κράτος χωρίς πόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ