Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» - ΧΑΛΚΙΔΑ
Κατέβασε ρολά

Σε δίωρο αποκλεισμό του καταστήματος «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ», στη συνοικία Νεάπολη της Χαλκίδας, προχώρησαν οι εργαζόμενοι της πόλης με πρωτοβουλία της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του ΠΑΜΕ. Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, έστησαν «μπλόκο» στην ασυδοσία κυβέρνησης - κεφαλαίου, μπροστά στο σούπερ μάρκετ, διεκδικώντας «Ανθρώπινο ωράριο για όλα τα καταστήματα - 3 απογεύματα κλειστά - 35ωρο - 7ωρο - 5νθήμερο», όπως αναγράφονταν και στο μεγάλο πανό που άπλωσαν μπροστά από την κεντρικό είσοδο του καταστήματος.

Κάτω απ' αυτή την πίεση των εργαζομένων, η διεύθυνση αναγκάστηκε να «κατεβάσει τα ρολά». Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των πελατών του καταστήματος στην κινητοποίηση ήταν θετικές.

Η Κατερίνα Δημάκη, πρόεδρος του σωματείου, δήλωσε στο «Ρ»: «Η μάχη για να καταργηθεί στην πράξη η αντεργατική πρόκληση θα συνεχιστεί και κάθε Σάββατο θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Καλούμε τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρέμπορους σε κοινή δράση. Ζητάμε τη συμπαράσταση των εργαζομένων και του λαού γιατί κι αυτοί αντιμετωπίζουν την ακρίβεια, τα χαμηλά μεροκάματα, τις ελαστικές μορφές εργασίας και την ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ