Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλίες

Στο Ηρώδειο δίνει σήμερα συναυλία η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Ρώσου μαέστρου Fedor Glushenko. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα: Δύο χοροί από την όπερα «Ρουσλάνος και Λουντμίλα» του Γκλίνκα, «Ραψωδία σε ένα θέμα του Paganini Op. 43» του Ραχμάνινοφ και τη «Συμφωνία αρ. 1 σε μι μείζονα Op. 26» του Σκριάμπιν. Σολίστ θα είναι ο πιανίστας Δημήτρης Σγούρος, η μεσόφωνος Βαρβάρα Τσαμπαλή και ο τενόρος Μιχάλης Δουκάκης. Συμμετέχουν η Χορωδία Θεσσαλονίκης και η Χορωδία «Animato» υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου.

  • Με την αποψινή συναυλία (8.30μμ) του Νότη Μαυρουδή συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Καλοκαιράκι 2005» που οργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στο Αττικό Θέατρο. Ο γνωστός συνθέτης και κιθαρίστας, συντροφιά με τον κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη και την τραγουδίστρια Μόρφω Τσαϊρέλη, θα παρουσιάσει ένα ατμοσφαιρικό πρόγραμμα με τραγούδια διασκευασμένα για μια κιθάρα και μία φωνή. Είσοδος ελεύθερη.
  • Το μουσικό ντουέτο «Νότιος Ανεμος» (Μαριάννα Ζορμπά, Μανώλης Μανουσέλης) δίνουν συναυλία σήμερα (9.30μμ), στα Χανιά (Θέατρο Ανατολικής Τάφρου), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του Δήμου Χανίων. Με τη συνοδεία αξιόλογων μουσικών θα παρουσιάσουν κομμάτια από τη δισκογραφική δουλιά τους «Σαν Μινωικό Καράβι» και άλλα γνωστά τραγούδια. Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ