Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Νίκη πάση θυσία

Με στόχο να μετατρέψουν τη σημερινή αναμέτρηση (16.00, ΑΛΦΑ) με το Καζαχστάν, σε πρώτο... μέρος της τριλογίας «νίκη ίσον μπαράζ», θα παραταχθούν σήμερα οι διεθνείς. Εχοντας συνειδητοποιήσει πλήρως τα δεδομένα, δεν υπάρχει άλλη σκέψη στο μυαλό τους από την κατάκτηση των τριών βαθμών, που θα τους φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στη δεύτερη θέση. Δηλώνουν έτοιμοι, ψυχολογικά και σωματικά, και δεν τους πτοούν οι όποιες αντιξοότητες.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Καψή: «Εμείς δεν κοιτάζουμε τον αγωνιστικό χώρο και σε τι κατάσταση είναι. Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε. Δε μας ενδιαφέρουν πλέον τα αποτελέσματα των άλλων. Ας νικήσουμε εμείς και μετά βλέπουμε τι έκαναν και οι αντίπαλοί μας. Χρειαζόμαστε τρεις νίκες στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια και τότε θα είμαστε σίγουρα στα μπαράζ».

Ο Ρεχάγκελ, έχει εμπιστοσύνη στους παίχτες του, ότι θ' αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Δε σταματά όμως να τους επισημαίνει ότι κάθε παιχνίδι κρύβει παγίδες και οι «γαλανόλευκοι» πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα. Από το εναρκτήριο λάκτισμα ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, χρειάζεται προσοχή, αυτοσυγκέντρωση και υπομονή. Μάλιστα δε χάνει την αισιοδοξία του ακόμα και με το χειρότερο απρόβλεπτο. Οπως ο τραυματισμός του Παπαδόπουλου (τράβηγμα), στη χτεσινή τελευταία προπόνηση, που έθεσε τον υψηλόσωμο επιθετικό εκτός αγώνα, αν και ο εκλέκτορας είχε δείξει πως τον υπολόγιζε για βασικό.

Πλέον θα διαφοροποιήσει τις επιλογές του, τουλάχιστον σε πρόσωπα. Πιθανός αντικαταστάτης του θα είναι ο Λυμπερόπουλος, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η χρησιμοποίηση (θα εξαρτηθεί από την επιλογή του συστήματος) Βρύζα ή Μπασινά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο, μάλλον, θα είναι οι Κατσουράνης και Ανατολάκης. Νικοπολίδης στην εστία, Σεϊταρίδης (δεξιά) και Φύσσας (αριστερά) στα άκρα. Ζαγοράκης, Καραγκούνης θα είναι στη μεσαία γραμμή, δεξιά τους ο Γιαννακόπουλος και μπροστά ο Χαριστέας. Πάντως δεν είναι λίγες οι φορές που ο Γερμανός, επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Πρώτο μέλημα του Ρεχάγκελ και των παιχτών του είναι το μηδέν στην άμυνα και εν συνεχεία να σταματήσει η επιθετική δυστοκία. Υπάρχει όμως ένα ακόμα ζητούμενο. Να μη δεχτούν κάρτα, όσοι είναι στο όριο, με αποτέλεσμα ν' απουσιάσουν (κυρίως) από τον επόμενο - επίσης - κρίσιμο αγώνα, με τη Δανία. Επίφοβοι είναι οι Χαριστέας, Καραγκούνης, Κυργιάκος, Γιαννακόπουλος και Βύντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ