Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Φταίει η «σκόπιμη αδράνεια» και οι «λάθος χειρισμοί»

Για «σκόπιμη αδράνεια» κατηγόρησε χτες την κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου, αποδίδοντας στην κυβερνητική «απραξία» την «καλπάζουσα ακρίβεια» και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Για πολλοστή φορά ο Γ. Παπανδρέου απέδωσε την ένταση των λαϊκών προβλημάτων στους «λάθους χειρισμούς» της κυβέρνησης και με δηλώσεις, μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι η ΝΔ συμβολίζει «τη νέα κερδοσκοπία, τη νέα ακρίβεια και τη νέα φτώχεια».

Στην προσπάθεια να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν το κόμμα που ενδιαφέρεται για τα λαϊκά προβλήματα, ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε «επτά άμεσα μέτρα», για να αντιμετωπιστούν «τα προβλήματα που ζει σήμερα κάθε Ελληνας πολίτης». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε την καταβολή επιδόματος θέρμανσης «στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα».

Την υπόλοιπη δέσμη μέτρων παρουσίασαν τα στελέχη του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας προχώρησαν σε αναλυτική... καταγραφή της ακρίβειας και ζήτησαν από την κυβέρνηση να μην εξαγγείλει «μέσα στο 2005 άλλες ανατιμήσεις στις ΔΕΚΟ και να μην προχωρήσει σε επιβολή νέων φόρων». Επίσης ζήτησαν να δοθούν «άμεσα αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις» και να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις «για τη μείωση του κόστους της Αγροτικής Παραγωγής».

Συγχρόνως όμως δηλώνοντας πίστη στους νόμους της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, υποστήριξαν ότι η «κερδοσκοπία» μπορεί να... παταχτεί αν λειτουργήσουν σωστά οι «ελεγκτικοί μηχανισμοί». Επίσης υποστήριξαν, αν «λειτουργήσει πραγματικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού», θα «ελεγχθούν οι πολυεθνικές για τις ακριβότερες τιμές στα ίδια προϊόντα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη». Πάντως στη συνεδρίαση των Συντονιστών, υπήρξε έντονη διαφωνία μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την... αποτελεσματικότητα των «ελεγκτικών μηχανισμών», οι οποίοι δεν έφεραν αποτελέσματα ούτε και την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή πάντως που στο ΠΑΣΟΚ προβληματίζονται για τον τρόπο που παρουσιάζονται οι θέσεις τους, ο Γ. Παπανδρέου, χτες έκανε λόγο για «κοστούμι διαφθοράς και αδιαφάνειας», αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, αλλά ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Στ. Μάνος χαρακτήριζε το νομοσχέδιο «καλοδεχούμενο».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Γ. Παπανδρέου, ανέφερε: «Η Οικονομία έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις για να γίνει δυναμική, ανταγωνιστική, ανθρώπινη. Μεταρρυθμίσεις που μόνον η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τολμά και που εγγυώνται ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και τον κάθε Ελληνα πολίτη ξεχωριστά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οξύνει την ανούσια αντιπαράθεση με τη ΝΔ (2006-08-30 00:00:00.0)
Οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου ...αντιμετωπίζουν την ανεργία! (2006-03-22 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση δεν έχει ...«διαχειριστικές» ικανότητες (2006-02-09 00:00:00.0)
Δεδομένη η συναίνεση για αντιδραστικές αλλαγές στο Σύνταγμα (2006-01-11 00:00:00.0)
Ούτε λέξη για την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής (2005-01-12 00:00:00.0)
Θυμήθηκε τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας... (2004-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ