Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανάβουν τα φώτα, ανοίγουν οι πύλες του

Το Σάββατο η Τάνια Τσανακλίδου
Το Σάββατο η Τάνια Τσανακλίδου
Σήμερα το βράδυ στις 8 η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ ανοίγει τις πύλες του 31ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή» για να υποδεχτεί τους χιλιάδες νέους και νέες καλεσμένους της. Με τις εκδηλώσεις του τριήμερου Φεστιβάλ, από σήμερα 8 Σεπτέμβρη έως και το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, η Κομμουνιστική Νεολαία δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους νέους και τις νέες, που βιώνουν τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, να έρθουν σε επαφή με τα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ μέσα από πολύμορφες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η Κομμουνιστική Νεολαία καλεί τους νέους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους άνεργους να «μάθουν την αλήθεια, να αλλάξουνε τον κόσμο» και μαζί με το ΚΚΕ ανοίγει διάλογο με τη νεολαία για να θέσει στο επίκεντρο τις ανησυχίες και τα προβλήματά της.

Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει δύο πολιτικές ομιλίες, αύριο Παρασκευή, στις 9.45 μ.μ., από τον Γιώργο Καλύβα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 10 μ.μ., από τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πολιτικό του σκέλος συμπληρώνεται με ενδιαφέρουσες συζητήσεις και μία βιβλιοπαρουσίαση. Συγκεκριμένα σήμερα, στις 8 το βράδυ, συζήτηση στη Νεανική Εξέδρα με θέμα «Η Τέχνη και τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα», όπου συμμετέχουν ο Γιώργος Χουρμουζιάδης, βουλευτής του ΚΚΕ και οι ηθοποιοί Βασίλης Κολοβός, Λίλα Καφαντάρη. Αύριο Παρασκευή, στις 8 το βράδυ στη Λαϊκή Σκηνή, συζήτηση με θέμα «Οι ΝΑΤΟικές βάσεις στα Βαλκάνια και ο ρόλος τους. Η απάντηση των λαών» με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από κομμουνιστικές και προοδευτικές νεολαίες των Βαλκανίων.

Για πρώτη φορά... «Βαλκανιούπολη»


Ειδικό βάρος στο πολιτικό σκέλος των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα έχει η συνάντηση με τις βαλκανικές νεολαίες. Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στο χώρο «Βαλκανιούπολη» με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τις Οργανώσεις: ΕΔΟΝ, Νεολαία του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος - ΤΚΡ, Βουλγαρική Σοσιαλιστική Ενωση Νεολαίας (BSYU), Νεολαία του Νέου ΚΚ Γιουγκοσλαβίας (SKOJ), Σοσιαλιστική Νεολαία Κροατίας, Νεολαία Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Βοσνίας - Ερζεγοβίνης. Παράλληλα με τη συμμετοχή τους στο 31ο Φεστιβάλ της Οργάνωσης οι παραπάνω αντιπροσωπείες θα ακολουθήσουν το εξής πρόγραμμα: Την Παρασκευή 9/9, στις 8 μ.μ., συμμετέχουν στη συζήτηση με θέμα «Οι ΝΑΤΟικές Βάσεις στα Βαλκάνια και ο ρόλος τους. Η απάντηση των λαών», στη Λαϊκή Εξέδρα. Το Σάββατο 10/9, στις 11.30 π.μ., στην εκδήλωση για τα 60χρονα από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στο Δημοτικό Ωδείο Αγίου Παύλου. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συνάντηση των αντιπροσωπειών με τον αντιδήμαρχο Αγίου Παύλου. Την Κυριακή 11/9, στις 12 μ., ξενάγηση στο Γεντί Κουλέ και την ίδια μέρα στις 4 το απόγευμα θα γίνουν διμερείς συναντήσεις των αντιπροσωπειών από τα Βαλκάνια με το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα εκτός από την ερασιτεχνική δημιουργία (μουσική, θέατρο, εικαστικά, κινηματογράφο) περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με γνωστούς καλλιτέχνες. Μεγάλη συναυλία με την Τάνια Τσανακλίδου και την Ελένη Τσαλιγοπούλου το Σάββατο το βράδυ στις 11.30 μ.μ. και μουσική αναδρομή στην 30χρονη καριέρα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που τιτλοφορείται «Τραγούδια για ένα γάτο και πέντε σειρήνες», την Παρασκευή.


Σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Παντελής Θαλασσινός
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Παντελής Θαλασσινός

Αύριο Παρασκευή ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Αύριο Παρασκευή ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιπροσωπείες 24 Οργανώσεων νεολαίας στη Διεθνούπολη (2013-09-19 00:00:00.0)
Διεθνείς αντιπροσωπείες 28 Οργανώσεων Νεολαίας (2010-05-07 00:00:00.0)
«Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου» (2010-05-06 00:00:00.0)
Συμμετέχουν αντιπροσωπείες 28 Οργανώσεων Νεολαίας (2010-05-05 00:00:00.0)
Πολυάριθμη και σημαντική διεθνής συμμετοχή (2008-09-18 00:00:00.0)
Ολοι την Πέμπτη 1η Νοέμβρη στις 8 το βράδυ, στο Παλαί ντε Σπορ (2007-10-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ