Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ
Θα πολεμήσουμε το απαράδεκτο ωράριο

Την παραπέρα οργάνωση του αγώνα, σε συντονισμό και με τους εργαζόμενους συζήτησαν συνδικαλιστές σε σύσκεψη της ΟΒΣΑ

Motion Team

Με την παραπέρα δραστηριοποίηση των σωματείων και νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες συνεχίζουν οι μικροί ΕΒΕ τον αγώνα κατά του απελευθερωμένου ωραρίου των καταστημάτων, σε συντονισμό και με τους εργαζόμενους. Η κατάσταση που διαμορφώνεται και η οργάνωση των επόμενων κινητοποιήσεων συζητήθηκε διεξοδικά στη σύσκεψη που συγκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσουν τα ΔΣ των σωματείων και θα πάρουν μέτρα για την ενημέρωση και κινητοποίηση των ΕΒΕ σε κάθε κλάδο και συνοικία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Σωματείων: Καθαριστηρίων, κομμωτών «Η Αδελφότης», εμποροραφτών, αργυροχρυσοχόων, υποδηματοποιών, φωτογράφων, οι ενώσεις ΕΒΕ Ταύρου, Ζωγράφου, Ν. Ερυθραίας, Αγ. Βαρβάρας, Ηλιούπολης, του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου και των αγωνιστικών ψηφοδελτίων από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας, τον Εμπορικό Σύλλογο Γαλατσίου και την ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας. Από την πλευρά των εργαζομένων παραβρέθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Μ. Τσαγκατάκη που ανέδειξε τη μεγάλη σημασία του κοινού αγώνα με κοινό πλαίσιο αιτημάτων ανάμεσα στους εργαζόμενους στο εμπόριο και τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες.

Οπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, «από όλους συμφωνήθηκε ότι ο αγώνας ενάντια στην εφαρμογή του εξοντωτικού ωραρίου που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας και επεκτείνοντας την απελευθέρωση που είχε εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα συνεχιστεί με πολύμορφες κινητοποιήσεις όπως οι πρόσφατοι συμβολικοί αποκλεισμοί αρκετών πολυκαταστημάτων το προηγούμενο Σάββατο αλλά και με άλλες μορφές αγώνων. Αποφασίστηκε να δοθεί συνέχεια στη δράση μας μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο με εξορμήσεις, περιοδείες, ενημερώσεις των εργαζομένων, καταναλωτών και κινητοποιήσεις κάθε μορφής».

Γενική ήταν η διαπίστωση ότι η απελευθέρωση του ωραρίου και η κατάργηση του 8ωρου είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στα δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων, μικρών ΕΒΕ και εργαζομένων. Καθώς και ότι αυτή η επίθεση θα ενταθεί με το παραπέρα χτύπημα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, με το φοροκυνηγητό, με την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, τη μείωση του εισοδήματος, την ακρίβεια κλπ. Εγινε επίσης φανερό από τους συμμετέχοντες ότι απάντηση σ' αυτή τη βάρβαρη πολιτική που ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο είναι μια άλλη πολιτική, που στο κέντρο της θα έχει τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων μικρών ΕΒΕ και των λαϊκών στρωμάτων. Σ' αυτό το πλαίσιο θα ενταθεί και η προσπάθεια συγκρότησης του αγωνιστικού αντιμονοπωλιακού πόλου στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων.

Οι συνδικαλιστές καταδίκασαν και κατήγγειλαν τη νόθα διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, που αντί να ασχολείται με την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής αφανισμού των μικρών ΕΒΕ, οργανώνει ένα ακόμα νόθο, πραξικοπηματικό Συνέδριο για να εξασφαλίσει την παραμονή της στις καρέκλες της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος και να συνεχίσει να βάζει πλάτη για να περνάει πιο εύκολα η πολιτική του αφανισμού των μικρών ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ