Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα γηροκομεία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δελτίο Τύπου με τις προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, που κατέθεσε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυκλοφόρησε ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός.

Ομολογουμένως, ο νομάρχης επιδεικνύει εσχάτως ιδιαίτερη ζέση για το θέμα των γηροκομείων, που είναι και «πιασάρικο» επικοινωνιακά, αφού αγγίζει την ευαισθησία του κόσμου. Ετσι, ζητάει την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου επί το αυστηρότερον και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών της Νομαρχίας. Με άλλα λόγια, οι προτάσεις του στοχεύουν σε μια αποτελεσματικότερη διαχείριση της βαρβαρότητας, που έχουν δημιουργήσει οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις με την πολιτική τους και, ταυτόχρονα, οδηγούν στο ξεκαθάρισμα του τοπίου από τους «μικρούς» επιχειρηματίες του χώρου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την άλωση και αυτού του τομέα από το μεγάλο κεφάλαιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ούτε μια κουβέντα, όμως, δεν αναφέρει ο «ευαίσθητος» νομάρχης για την υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίσει δωρεάν και υψηλού επιπέδου φροντίδα στους ηλικιωμένους ή για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, η οποία - είτε έτσι είτε αλλιώς - καταλήγει στην άγρια εκμετάλλευση των αναγκών των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους. Τον καταλαβαίνουμε. Αυτά έρχονται σε ευθεία αντίθεση και σύγκρουση με την πολιτική τόσο της ΝΔ όσο και του κόμματός του (ΠΑΣΟΚ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ