Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΑΡΤΗ
Ακατάλληλο το 2ο Δημοτικό

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διδασκαλία των παιδιών σε κτίριο που έχει κριθεί ακατάλληλο δηλώνουν οι γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης μετά και την αδιαφορία που έχουν επιδείξει το τελευταίο διάστημα οι αρμόδιοι φορείς.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο καθώς το κτίριο (κατασκευής 1929) που στεγάζει 200 από τους 300 μαθητές του σχολείου παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας ώστε να έχει κριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι «δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε σημαντικές δυναμικές καταπονήσεις (ισχυρές σεισμικές δράσεις)». Η σχετική έκθεση έχει γνωστοποιηθεί από 28/4/2005 στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας χωρίς, ωστόσο, η τελευταία να έχει προβεί σε οποιαδήποτε ουσιαστική ενέργεια παρά το ότι τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία.

Η λύση που προκρίνουν από κοινού το υπουργείο, η Νομαρχία και ο δήμος είναι να λειτουργήσει το σχολείο τις απογευματινές ώρες. Αυτό απορρίπτεται από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που απαιτεί την άμεση κατασκευή νέου κτιρίου ή την αναστήλωση του υπάρχοντος και παράλληλα την εγκατάσταση λυόμενων αιθουσών μέχρι να περατωθούν οι εργασίες κατασκευής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ