Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2005
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο λιμάνι

Σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης το συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων

Από τη χτεσινή περιοδεία στο αμαξοστάσιο του Δήμου Θέρμης
Από τη χτεσινή περιοδεία στο αμαξοστάσιο του Δήμου Θέρμης
Στην κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης συγκλίνουν σήμερα όλοι οι δρόμοι για τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς εμπόρους και τη νεολαία, από κάθε νομό της Μακεδονίας και της Θράκης. Εκεί όπου στις 6.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει το μεγάλο συλλαλητήριο αντίστασης και διεκδίκησης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ.

Με τα πανό και τις σημαίες του ανυπότακτου ταξικού αγώνα θα διαδηλώσουν ενάντια στο αρραγές μέτωπο του ΣΕΒ και των κομμάτων του κεφαλαίου, που με τις πλάτες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ετοιμάζονται να τους περάσουν νέους αντεργατικούς χαλκάδες.

Οι ταξικές δυνάμεις σχεδιάζουν την οργανωμένη κάθοδό τους στο σημερινό συλλαλητήριο. Οι οικοδόμοι θα συγκεντρωθούν στις 5.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία του Συνδικάτου της Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα προγραμματίζεται και η προσυγκέντρωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στην πλατεία Δημαρχείου.

Κορυφώνεται το πλατύ άνοιγμα

Μέχρι και την τελευταία ώρα συνεχίστηκαν και χτες οι περιοδείες και οι εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, στα χωριά και τις πόλεις, σε όλους τους χώρους όπου οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι, οι απόμαχοι της δουλιάς παλεύουν καθημερινά να σταθούν όρθιοι.

Σε μια τέτοια περιοδεία, χτες το πρωί, στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του Δήμου Θέρμης μίλησε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, επικεφαλής συνδικαλιστικού κλιμακίου που περιόδευσε στο χώρο.

«Να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, στους εργοδότες, παντού, σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν είμαστε κορόιδα και δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Οσο περισσότεροι εργάτες πάρουν μέρος στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το μήνυμα που θα στείλουμε», σημείωσε ο ομιλητής.

Και κατέληξε τονίζοντας ότι με τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο, ο εργαζόμενος λαός υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα πραγματικά του συμφέροντα. «Ετσι υπηρετούμε τα συμφέροντα των οικογενειών μας και το μέλλον των παιδιών μας. Ενισχύοντας τον αγώνα για ένα μέλλον όπου η εργατική νεολαία θα μπορεί να μορφώνεται και με βάση τη μόρφωσή της να εργάζεται, με βάση τη δουλιά της να αμείβεται καλά, να μπορεί να ζει. Δυναμώνουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Και αυτό μπορεί να γίνει όταν οι εργάτες πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οταν σταματήσουν να μας κυβερνούν οι εκπρόσωποι των κεφαλαιοκρατών, που εκμεταλλεύονται την εργατική μας δύναμη και πίνουν το αίμα μας».

Οι Λογιστές

Παρών στο σημερινό μαχητικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, δηλώνουν οι λογιστές και οι λογίστριες της Βόρειας Ελλάδας, με επικεφαλής την Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών υπογραμμίζει ότι «οι λογιστές και οι λογίστριες καταδικάζουν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί στην παραπέρα συρρίκνωση του εργατικού εισοδήματος, στην αύξηση της ανεργίας, στην ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης από το κεφάλαιο». Η ΠΟΛ δηλώνει ότι στηρίζει, προβάλλει και διεκδικεί το πλαίσιο των εργατικών αιτημάτων του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ