Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Αγωνιστικό κάλεσμα στη νεολαία

Με την κεντρική πολιτική ομιλία του Στέφανου Λουκά, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σήμερα στις 21.45, στην κεντρική σκηνή στο Κηποθέατρο, κορυφώνονται οι διήμερες εκδηλώσεις του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λάρισα.

Οι πύλες του Φεστιβάλ άνοιξαν χτες για να υποδεχτούν, στον άψογα διαμορφωμένο χώρο που με μεράκι και ενθουσιασμό ετοίμασαν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, πλήθος νέων και γενικότερα ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Χτες, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, μίλησε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ για τη νεολαία. Και υπογράμμισε: «Ο δρόμος της οργανωμένης πάλης για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την ανατροπή του καπιταλισμού είναι ένας δύσκολος, αλλά όμορφος δρόμος. Είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να δώσει το πραγματικό αίσθημα ελευθερίας, να διαπαιδαγωγήσει με ιδανικά, να αναπτύξει ένα αισιόδοξο ρεύμα στάσης ζωής που πατάει σε γερά θεμέλια. Το κάλεσμα για συστράτευση στις γραμμές της ΚΝΕ απευθύνεται σε κάθε νέο».

Από τις συγκινητικές στιγμές της χτεσινής μέρας ήταν το αφιέρωμα στον Χαρίλαο Φλωράκη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση με θέμα «Η ακριβοπληρωμένη τους αμάθεια και η δική μας απάντηση: το σχολείο των αναγκών μας» και το οπτικοακουστικό αφιέρωμα με θέμα «Αντικομμουνισμός και σινεμά».

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 10.30 μ.μ. συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο και Γιάννη Γιοκαρίνη. Επίσης το ρεπορτάζ με την κάμερα στο χέρι «Η εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων στους χώρους δουλιάς και το στήριγμά μας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας» καθώς και την εμφάνιση πλήθους συγκροτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ