Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η με την εργοδοσία ή με τους εργαζόμενους

Η Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά τη συζήτηση που είχε χτες το πρωί με τις εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» έξω από το εργοστάσιο, προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Οι εργαζόμενες στη "ΣΕΞ ΦΟΡΜ" αντιμετωπίζουν το μεγάλο πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων και μπροστά τους βρίσκεται το φάσμα της ανεργίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, που πάρα πολλά χρόνια ήταν στην κυβέρνηση, οφείλουν να απαντήσουν στο εξής πράγμα: Πώς θα διασφαλίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, από τη στιγμή που οι ίδιες οι κυβερνήσεις έχουν διασφαλίσει τη δίψα για κέρδος και την εξαλλοσύνη της εργοδοσίας.

Οφείλουν να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας και αν, επειδή υποστηρίζουν το σύστημα της καπιταλιστικής εργοδοσίας, δεν μπορούν να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας, οφείλουν να εξασφαλίσουν υψηλά επιδόματα ανεργίας σε όσους τους συμβεί αυτό, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, δωρεάν παιδεία και διευκόλυνση για να ζουν ανάλογα με τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Εμείς βέβαια πριν απ' όλα παλεύουμε για να μην υπάρξει ανεργία. Για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στα δεδουλευμένα. Αλλά εδώ κρίνεται το εξής πράγμα: Η πολιτική του κάθε κόμματος. ΄Η θα είσαι με την εργοδοσία ή με τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ