Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καθαρή θέση

«Αν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ αποφασίσουν να το κάνουν αυτό κάπου, είναι δικό τους πρόβλημα και δε μας αγγίζουν τα κόλπα τους, που έχουν σκοπό να εμφανίσουν φιλολαϊκό πρόσωπο, ενώ δεν έχουν. Σε αντιστάθμισμα θα επιχειρήσουν να κλέψουν ψήφους σε άλλη περιοχή.

Εμείς έχουμε καθαρή θέση: Καμιά συνεργασία, γενική ή τοπική, με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝ. Παντού πλατιές συνεργασίες, με πρόγραμμα φιλολαϊκό, με δυνάμεις ριζοσπαστικές, κινήματα, αγωνιστές».

Είναι η απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στο χτεσινό «Εθνος» και στην ερώτηση: «Αν έρθει η ΝΔ και σας πει "ότι στη Νίκαια δεν κατεβάζω υποψήφιο και σας στηρίζω" τι θα πείτε;». Ο δημοσιογράφος, όμως, επιμένει: «Ποιες είναι οι προϋποθέσεις από το ΚΚΕ, για να ανοίξει διάλογος με το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ;». Και η απάντηση: «Διάλογος, δηλαδή αντιπαράθεση από την πλευρά μας γίνεται: Στη Βουλή, στις ΤV, στα ραδιόφωνα. Τι δείχνει; Οτι και οι δυο βαδίζουν στον ευρωμονόδρομο, ενώ το ΚΚΕ εναντίον του ευρωμονόδρομου. Την πολιτική του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει η ΝΔ. Ο ΣΥΝ είναι αφερέγγυος, γιατί στηρίζει τις θεμελιώδεις επιλογές του κεφαλαίου. Αρα δε χρειάζεται να συναντηθούμε σ' ένα γραφείο, για να μάθουμε ο ένας τον άλλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ