Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ολυμπιακή Αεροπορία»

Τι σημαίνει αυτό που πάνε να κάνουν στην «Ολυμπιακή»; Ποιος είναι ο στόχος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (κόμμα στο οποίο κατέχει εξέχουσα θέση ο κ. Πάγκαλος, γνωστός μεταξύ άλλων και για τη δήλωσή του να πουληθεί μια ώρα αρχύτερα η εταιρία, καθότι «είναι τρελός όποιος πετάει με την "Ολυμπιακή"»!);

***

Επειδή εδώ που (τα) φτάσανε τα πράγματα λίγη αξία έχει τι λέμε εμείς, προσέξτε τι λένε, τι ομολογούν και τι αποκαλύπτουν οι ίδιοι. Ποιους ευνοεί, λοιπόν, η πολιτική του ξεπουλήματος; Ιδού:

*

«Τους ανταγωνιστές, οι οποίοι δρουν και μεγαλώνουν από τις αδυναμίες της κρατικής εταιρίας, από την έλλειψη στρατηγικής και ανάπτυξης. Απολαμβάνουν όλα τα προνόμια ευελιξίας δράσεως, που έχουν όλες οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες, των οποίων οι μέτοχοι μπορούν και διαπλέκονται, χρηματοδοτούν κόμματα και υποψηφίους και κάθονται στο "ταμείο" για την είσπραξη των ποικίλων ωφελημάτων τους. Εχουν τη δυνατότητα να φθείρουν εκ των έσω την κρατική εταιρία (...)».

Και παρακάτω:

«Επιθυμία τους είναι το κλείσιμο της εταιρίας ή η υπαγωγή της στο άρθρο 46α, δηλαδή "σε εκκαθάριση εν λειτουργία", ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν επιλεκτικά και σε καλή τιμή, περιουσιακά στοιχεία, όπως το σήμα, τη φήμη και πελατεία της κρατικής εταιρίας».

*

Ποιος τα λέει αυτά; Ποιος μιλάει για «διαπλοκές», για ανταγωνιστές της «Ολυμπιακής» που «χρηματοδοτούν κόμματα και υποψήφιους», για «εκ των έσω» φθορά της εταιρίας, για ξεπούλημα «σε καλή τιμή» του πλούτου της προς τους μνηστήρες;

Κρατηθείτε:

Ολα τα παραπάνω τα λέει ο πρόεδρος των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», ο Πέτρος Παπαγεωργίου, σε άρθρα του στον Τύπο που αναδημοσιεύτηκαν πριν λίγες μέρες στο «Ρ» (9/9/2005).

*

Το γεγονός, δε, ότι τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον ίδιο άνθρωπο που μόλις διορίστηκε στη θέση του από τη ΝΔ είχε δηλώσει εκείνο το περίφημο «η ΟΑ θα πρέπει να πουληθεί, έστω και αντί τιμήματος ενός ευρώ» (ύψιστο δείγμα κι αυτό της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης που τον διόρισε να... σώσει την επιχείρηση), έχει μια επιπλέον αξία: Δείχνει ότι το ξεπούλημα είναι τέτοιου μεγέθους, που δεν κρύβεται ούτε καν από αυτούς που ήθελαν να εκποιήσουν την «Ολυμπιακή» για... ένα ευρώ.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ