Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΦΟΝΟ ΣΑ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΑΜΟ

«Ενα ευρώ οι ντομάτες και δώρο κινητό!»(τίτλος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«Ο,τι πήραν πήραν οι βιομήχανοι»(τίτλος στο «ΒΗΜΑ»).

ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ: «Συμπάσχω με τους συμπολίτες μου που ζορίζονται από την οικονομική πραγματικότητα. Καταλαβαίνω ότι παίρνω δυσάρεστες αποφάσεις. Εχω πλήρη συνείδηση. Κοινωνική πολιτική, όμως, με δανεικά δε γίνεται» (η δήλωση Καραμανλή / «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ: «Η ειλικρίνεια του κ. Κ. Καραμανλή ήταν πρωτοφανής για Ελληνα πρωθυπουργό (...) οι πολίτες στηρίζουν τον κ. Καραμανλή να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις γνωρίζοντας ότι τη λύση στα προβλήματά τους δεν μπορούν να τη δώσουν "ψευτοπαροχές με δανεικά" (...) θα ήταν ανεύθυνο για τον κ. Καραμανλή να μοιράζει χρήμα που πολύ απλά δεν έχει» (ο Π. Αμυράς στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΧΑΡΟΥΛΕΣ Η «AEGEAN»: «Με την επιφύλαξη της οριστικής απόφασης της ΕΕ την Τετάρτη, η ΟΑ με την παρούσα μορφή και δομή δεν μπορεί να λειτουργήσει. Επεξεργαζόμαστε λύσεις για την επόμενη ημέρα, με γνώμονα την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων» (η δήλωση Καραμανλή για την «Ολυμπιακή» / «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΙΣΜΟΣ: «Ο διάλογος του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ το Σάββατο το πρωί στην έκθεση ήταν αποκαλυπτικός. "Κώστα, εσύ το βράδυ θα είσαι μέσα ή έξω;" ρώτησε ο Κ. Καραμανλής χαμογελώντας τον Κ. Πουπάκη. "Μέσα πολιτικά, έξω αγωνιστικά, κύριε πρόεδρε" απάντησε ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα» (το ρεπορτάζ στη «ΧΩΡΑ»).

ΤΡΕΜΕ ΛΑΝΑΡΑ: «"Δεν έχει δικαίωμα κανένας επιχειρηματίας να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, θεωρώντας ότι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του είναι όμηροι. Δε θα επιτρέψουμε την αιχμαλωσία ούτε την ομηρία εργαζομένων". Είναι σαφές ότι το φιλεργατικό μένος του υπουργού Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου πρέπει να ληφθεί υπόψη τόσο σοβαρά όσο η διαβεβαίωση του Καραμανλή πως οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ θα υλοποιηθούν έως το τέλος της τετραετίας» (δήλωση και σχόλιο στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ: «Η χωρίς προσχήματα στροφή προς τον νεοφιλελευθερισμό και τις θατσερικές συνταγές σηματοδοτήθηκαν από την επίμονη χρησιμοποίηση των όρων - στόχων: "επιχειρηματικότητα", "ανάπτυξη", "ανταγωνιστικότητα", που, όπως είναι γνωστό, σημαίνουν σφίξιμο για τους εργαζόμενους, προκειμένου να δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα για επενδύσεις κερδοφόρες» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ