Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με γνώμονα την «τρομοκρατία»

Για τη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναχωρεί ο Κ. Καραμανλής

Η έμπρακτη συστράτευση της κυβέρνησης στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» θα καθορίσει και τις θέσεις που θα εκφράσει ο Κ. Καραμανλής στα κρίσιμα θέματα για το ρόλο και τη «μετεξέλιξη» του ΟΗΕ που θα συζητηθούν αυτή τη βδομάδα στη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα για τη Νέα Υόρκη, ενώ στη Γενική Συνέλευση αναμένεται να μιλήσει την Παρασκευή. Επίσης θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Κορυφής του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τετάρτη, αφού η χώρα μας είναι μη μόνιμο μέλος του Σώματος για τη διετία 2005 και 2006.

Την Πέμπτη, ο Κ. Καραμανλής θα λάβει μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων με αρκετούς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί σε δεξίωση που θα παραθέσει ο Τζ. Μπους, προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, ο Κ. Καραμανλής θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ και θα έχει συναντήσεις με στελέχη εφημερίδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ