Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επίτιμος δημότης Νίκαιας ο Μ. Θεοδωράκης

Eurokinissi

Επίτιμο δημότη του ανακήρυξε προχτές το βράδυ, στο «Κατράκειο», ο Δήμος Νίκαιας τον Μίκη Θεοδωράκη, πριν από τη συναυλία - αφιέρωμα στα 80 χρόνια του, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η Κοκκινιά, πόλη του πολιτισμού, της προσφυγιάς και της Αντίστασης τιμά τον Μίκη, ο οποίος με το έργο του ενέπνευσε το λαό και τίμησε το λαϊκό πολιτισμό και τους λαϊκούς αγώνες, αγώνες που οι Κοκκινιώτες από την ίδρυση της πόλης δίνουν καθημερινά για πρόοδο και ειρήνη», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, με γραπτό μήνυμά του, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση, και επισήμανε τους δεσμούς του με την Κοκκινιά και τους ανθρώπους της, κάνοντας αναφορά στους «Λαμπράκηδες, στους αγώνες μας, τις πορείες, όλα τα νεανικά μας χρόνια τα γεμάτα αισιοδοξία και όνειρα».

Ο δήμαρχος πρόσφερε στην οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη την απόφαση ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη και ανακοίνωσε ότι ο δήμος απονέμει στον συνθέτη το χρυσό μετάλλιο της πόλης και το τιμητικό λεύκωμα για τα 60 χρόνια του Μπλόκου στην Κοκκινιά.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία αφιέρωμα «στη γυναίκα μέσα από το έργο του Μίκη», με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές Νένα Βενετσάνου, Σόνια Θεοδωρίδου και Γιώργο Θεοδωράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ