Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Θορυβήθηκε από τις πολλές προφυλακίσεις

Η ευκολία με την οποία εφαρμόζεται τον τελευταίο καιρό το μέτρο της προσωρινής κράτησης σε ποινικές υποθέσεις, αναγνωρίζεται πλέον και από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου να απευθύνει χτες έκκληση στους δικαστές να μην είναι αυστηροί στις προφυλακίσεις κατηγορουμένων.

Μετά τις αποκαλύψεις για τα παραδικαστικά κυκλώματα, τις απολύσεις και τις παραπομπές στα πειθαρχικά συμβούλια, αρκετοί δικαστές προβαίνουν εύκολα σε προφυλακίσεις, ενώ, αντίθετα, με πολύ φειδώ εγκρίνουν αιτήσεις αποφυλάκισης.

Μπροστά, σ' αυτή την κατάσταση ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου καλεί τους δικαστές να μην αποδεικνύουν την εντιμότητα, επιδεικνύοντας μεγάλη αυστηρότητα στην έκδοση των αποφάσεων, αλλά να εφαρμόζουν το νόμο με μέτρο και να προφυλακίζουν αυτούς που πρέπει και να αποφυλακίζουν αυτούς που πρέπει να απολυθούν.

Επίσης χτες ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου έστειλε σε όλους τους προέδρους πρωτοδικών και πρωτοδίκες εγκύκλιο μαζί με 66 σχέδια - υποδείγματα δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσχέρεια, με σκοπό τη διευκόλυνση των δικαστικών λειτουργών στην έκδοση αποφάσεων. Τα σχέδια αυτά αφορούν μισθωτικές διαφορές, αποζημιώσεις από αυτοκινητικά ατυχήματα, υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, απαλλοτριώσεις, ασφαλιστικά μέτρα, υποθέσεις εκούσιας δικαιοδοσίας και θέματα πτωχικού δικαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ