Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συνεχίζονται οι πανηγυρισμοί

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Στην επόμενη μέρα της Λωρίδας της Γάζας μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων αναφέρθηκε εκτενώς ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τον παλαιστινιακό λαό. Ο Αμπάς επανέλαβε με σκληρό τόνο ότι «δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή η αναρχία και το χάος» και ανακοίνωσε σειρά επενδυτικών σχεδίων.

Περισσότερη έμφαση έδωσε στην ανέγερση 3.000 κατοικιών στο χώρο όπου βρισκόταν ο εποικισμός Μοράγκ, στη νότια Λωρίδα της Γάζας και στην κατασκευή 638 κατοικιών στη Ράφα που θα χρηματοδοτηθούν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης, η Σαουδική Αραβία ανέλαβε την κατασκευή 1.210 κατοικιών, σε περιοχές όπου ο ισραηλινός στρατός είχε προχωρήσει σε κατεδαφίσεις. Ο Αμπάς έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι η κατοχή δεν έχει τελειώσει με την ισραηλινή αποχώρηση στη Γάζα και ότι ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού θα συνεχιστεί μέχρις ότου απελευθερωθεί η Δυτική Οχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ, ώστε να ιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες συμπατριώτες του επέμεναν στους πανηγυρισμούς με κορύφωμα τη γιορτή που οργάνωσε, αργά χτες, στην πόλη της Γάζας η «Χαμάς» και στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες Παλαιστίνιοι, σε μια εμφανή επίδειξη δύναμης. Σύμφωνα με ανταποκριτές, οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν, χωρίς μεγάλα αποτελέσματα, και χτες να αποτρέψουν τις λεηλασίες, κυρίως σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και θερμοκήπια εποικισμών, τα οποία έχουν αγοραστεί από την Παγκόσμια Τράπεζα για λογαριασμό, υποτίθεται, των Παλαιστινίων. Παρ' όλα αυτά, οι ζημιές που έγιναν εκτιμάται ότι δεν είναι τόσο μεγάλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ