Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αμείλικτη η καπιταλιστική πραγματικότητα

Επεσε η αυλαία του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στα Γιάννενα το περασμένο Σάββατο, με τη συμμετοχή εκατοντάδων νεολαίων, που δε συμβιβάζονται, δεν υποτάσσονται, αγωνίζονται και διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν, με μπροστάρη το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Στο Πάρκο Λιθαρίτσια προστέθηκε ακόμη ένας λίθος από τη νεολαία στο οικοδόμημα που χτίζεται μαζί με την εργατική τάξη, ώρα την ώρα, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο. Στο οικοδόμημα του αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό με στόχο τη Λαϊκή Εξουσία και τη Λαϊκή Οικονομία, το σοσιαλισμό. Νέοι εργαζόμενοι, που μοχθούν και παλεύουν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, φοιτητές που αποτελούν την αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, μαθητές με ενθουσιασμό και ζωντάνια που δε συμβιβάζονται με το σχολείο της απαξίωσης και της υποβάθμισης, γονείς που ανησυχούν και προβληματίζονται για το μέλλον των παιδιών τους ήταν εκεί. Ενώσανε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ τους πόθους τους και τα όνειρά τους. Γεμίσανε από αγωνιστική αισιοδοξία, φιλτράρανε τη σκέψη τους για τις μάχες που θα δώσουν το επόμενο διάστημα, αφουγκραστήκανε τις ρεαλιστικές προτάσεις και θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. «Η υποταγή δεν είναι ρεαλισμός, ρεαλισμός είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας», αναγραφόταν σε ένα από τα ταμπλό των νέων εργαζομένων της ΚΝΕ. Τα ταμπλό για την ειρήνη και την Παιδεία ενίσχυσαν την πλούσια θεματολογία του Φεστιβάλ. Τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα και οι θεατρικές παραστάσεις αποτέλεσαν αναπόσπαστο στοιχείο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, δίνοντας βήμα στη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Ροκ μουσική, δημοτικά τραγούδια, έντεχνο λαϊκό, σκάκι, βιβλία, ήταν πόλος έλξης για τη νεολαία, που ξεδίπλωσε το ταλέντο της στο χορό και το τραγούδι, απέδειξε την κρίση και τη σκέψη, τη γνώση που μπορεί και θέλει να έχει.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να δείχνουμε ανοχή, απάθεια στις αντιλαϊκές πολιτικές, που εφαρμόζονται σε βάρος της νεολαίας και, πολύ περισσότερο, να στηρίζουμε με την ψήφο μας τα κόμματα που αποφασίζουν και τις προωθούν», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ στην κεντρική ομιλία. Απευθυνόμενος στις εργατικές λαϊκές οικογένειες και τη νεολαία, τόνισε: «Εχετε συμφέρον να συζητήσετε άμεσα με το ΚΚΕ για το μέλλον και την κοινωνική προοπτική. Η πραγματικότητα του σύγχρονου καπιταλισμού είναι αμείλικτη, αντιλαϊκή και βάρβαρη. Καθημερινά δίνει αφορμές να συνειδητοποιήσουμε, και ιδιαίτερα η νέα γενιά, την αναγκαιότητα και ρεαλιστικότητα του σοσιαλισμού, της κομμουνιστικής προοπτικής. Σ' αυτό το κοινωνικό σύστημα, τον καπιταλισμό, η ολιγαρχία θα συγκεντρώνει καθημερινά τεράστια κέρδη και πλούτο, ενώ οι εργαζόμενοι που παράγουν όλο τον πλούτο θα βυθίζονται στην φτώχεια και την ανεργία. Ηρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Ο Γ. Χώτος κάλεσε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία να ενισχύσουν τους αγώνες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΔΗΚΕΒΕ, ώστε να συγκροτηθεί η λαϊκή συμμαχία, για τη δημιουργία του μετώπου εκείνου που με ισχυρό ΚΚΕ θα φέρει στην ημερήσια διάταξη του αγώνα την προοπτική να γίνει ο λαός κυρίαρχος της τύχης του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ