Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αποχές... γεωτεχνικών

Με... μισοκινητοποιήσεις επιχειρεί να διεκδικήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) την ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων που συνηθίζει να θέτει τον τελευταίο καιρό. Χτες δόθηκε συνέντευξη Τύπου όπου εκφράστηκε η συμπαράσταση της ΠΟΓΕΔΥ στην απεργία - αποχή διαρκείας από τις δραστηριότητες των εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων του Γ΄ ΚΠΣ και άλλων προγραμμάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) από 3/10/2005.

Από τους προέδρους της ΠΟΓΕΔΥ και της ΠΕΓΔΥ έγινε λόγος για υπαγωγή του ΕΦΕΤ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για αναβάθμιση της λειτουργίας του υπουργείου και για καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων για μετακινήσεις και εκτός έδρας. Καταγγέλθηκε επίσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για παρελκυστική τακτική στο θέμα της επίλυσης των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων των γεωτεχνικών.

Πάντως ανεξάρτητα από τις χτεσινές επισημάνσεις των προέδρων της ΠΟΓΕΔΥ και της ΠΕΓΔΥ, η ουσία είναι πως ακόμα και αν περάσει ο ΕΦΕΤ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τα διατροφικά σκάνδαλα δε θα εξαλειφθούν και ούτε οι καταναλωτές θα τρώνε ασφαλή και υγιεινά προϊόντα όσο κυριαρχούν οι ανελέητοι νόμοι του καπιταλιστικού κέρδους. Επίσης οι αρνητικές αποφάσεις της νέας ΚΑΠ για την ελληνική γεωργία, που θα επιφέρουν μείωση του αγροτικού πληθυσμού και της αγροτικής παραγωγής, προφανώς δε χρειάζονται ένα αναβαθμισμένο υπουργείο Γεωργίας, αλλά μια «Νομαρχία» διεκπεραίωσης των αντιαγροτικών εντολών της ΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ