Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΡΥΜΑ «ΘΕΟΜΗΤΩΡ»
«Θεόπνευστη» απόφαση υπέρ των ιδιωτών

Η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του ιδρύματος να επιλέξει για ξενώνα μισθωμένο ιδιωτικό κτίριο

Την ανησυχία της για το μέλλον του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου «Η Θεομήτωρ», μετά και την πρόσφατη άρνηση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του να δεχτεί τη δωρεά οικοπέδου του Δήμου Αγιάσου για την ανέγερση ξενώνα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αγιάσου του ΚΚΕ.

Η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ καυτηριάζει ιδιαίτερα την απόφαση του ΔΣ του Ιδρύματος να υλοποιήσει το πρόγραμμα αποασυλοποίησης του «Θεομήτωρ» σε μισθωμένο ιδιωτικό κτίριο, για το οποίο το δημόσιο πληρώνει υψηλό μίσθωμα και το οποίο επισκευάστηκε με δαπάνες του δημοσίου χωρίς αυτές να συμψηφιστούν με μελλοντικά μισθώματα όπως ορίζει ο νόμος. Ο Δήμος Αγιάσου, επιδιώκοντας να λειτουργήσει το πρόγραμμα αποασυλοποίησης απ' το δημόσιο, πρόσφερε στο «Θεομήτωρ» οικόπεδο για την ανέγερση του ξενώνα, αλλά το ΔΣ, προτιμώντας το μισθωμένο κτίριο, αρνήθηκε τη δωρεά!

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάσου, ο διοικητής του Ιδρύματος Ν. Κόντος εισηγήθηκε ότι «το οικόπεδο δεν είναι σε κατάλληλη θέση για την ανέγερση ξενώνα λόγω χωροταξικής θέσης», όταν για τη θέση αυτή είχαν αποφανθεί θετικά οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας, αλλά και του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής!

Οπως υπογραμμίζει η ΚΟΒ Αγιάσου, δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια αποκλείστηκε η συμμετοχή του εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΔΣ του Ιδρύματος (ίσχυε απ' το 1965). Αλλά και ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δε γίνεται εισαγωγή τροφίμων στο Ιδρυμα για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και η μείωση τροφίμων ξεπέρασε το 35%.

Ετσι, η ΚΟΒ Αγιάσου τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι «όσα διαδραματίζονται στο Ιδρυμα Αγιάσου, με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος αποασυλοποίησης αποτελούν ένα μέρος της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις πρώτα του ΠΑΣΟΚ και τώρα της ΝΔ, που στόχο έχει τη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του όποιου τομέα κοινωνικής πρόνοιας και το πέρασμά του στους ιδιώτες». Και καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα και να συσπειρωθούν και να συστρατευθούν για τη συγκρότηση του παλλαϊκού Μετώπου και της λαϊκής συμμαχίας, για να ανατραπεί στο σύνολό της η εφαρμοζόμενη εδώ και δεκαετίες πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ