Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαντάμε με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

«Αδιάκοπη και ανελέητη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και νέα σκανδαλώδη προνόμια στην πλουτοκρατία είναι το "διά ταύτα" των εξαγγελιών του Κ. Καραμανλή από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), και τονίζει: «Οι αντιδραστικές "μεταρρυθμίσεις" ("εκσυγχρονισμό" τον έλεγαν οι προηγούμενοι), που στόχο έχουν την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, η άγρια λιτότητα και η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, των ΔΕΚΟ είναι οι πυλώνες της βάρβαρης πολιτικής, που εφαρμόζει και η κυβέρνηση Καραμανλή, οδηγώντας σε βαθιά οπισθοδρόμηση και ανέχεια τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Η Ομοσπονδία τονίζει την αναγκαιότητα να γίνουν τα αιτήματα και οι στόχοι πάλης του ΠΑΜΕ πόλος συσπείρωσης για όλους τους εργαζόμενους, ώστε, μέσα από την ένταση των ταξικών αγώνων, να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και «στην πολιτική σκηνή και στη νοοτροπία των εργαζομένων που ακόμα πιστεύουν στις ψευδαισθήσεις και στα ψευτοδιλήμματα».

«Ο ρεαλισμός μας, σημειώνει η ΟΣΝΙΕ, αναδύεται από το γεγονός ότι η εργατική τάξη και οι άλλοι εργαζόμενοι παράγουν όλο και περισσότερο πλούτο, τον οποίο αρπάζουν και καταβροχθίζουν οι εκπρόσωποι της οικονομικής ολιγαρχίας. Ο ρεαλισμός των αιτημάτων μας προκύπτει από τις πραγματικές ανάγκες που έχει το εργατικό νοικοκυριό να ζει σε συνθήκες στοιχειώδους αξιοπρέπειας. Εμείς δε μασάμε τα λόγια μας και το δηλώνουμε ευθέως, ότι ενωμένες οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΝΙΕ), με τη συνεργασία όλων εκείνων των ταξικών συνδικαλιστών, συμμετέχουν και θωρακίζουν το Πανεργατικό Μέτωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ