Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
Καταγγέλλουν τους αποκλεισμούς

Υπό αμφισβήτηση τίθεται ουσιαστικά το δικαίωμά τους να είναι μέλη της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) νοσηλεύτριες οι οποίες υπηρετούν εδώ και πολλά χρόνια το ΕΣΥ, κάτω από αντίξοες συνθήκες και ενώ κατέχουν επί πολλά χρόνια επιτελικές θέσεις.

Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπανικολάου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για νοσηλεύτριες που έχουν πτυχία από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ενωσης (νόμιμα ισοτιμημένα από το Συμβούλιο ισοτιμιών εδώ και πολλά χρόνια), οι οποίες εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία και πολλές έχουν θέση προϊσταμένων, νόμιμα επιλεγμένες από τα εκάστοτε Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Σημειώνεται ότι στις νοσηλεύτριες που αρνείται το ΔΣ της ΕΝΕ να τις εγγράψει δε δίνεται άδεια άσκησης επαγγέλματος και δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στις κρίσεις για επιλογή προϊσταμένων.

Σε παρόμοια ταλαιπωρία, προστίθεται στην ανακοίνωση, υπόκεινται όσες μαίες υπηρετούν σε οργανικές θέσεις νοσηλευτών εδώ και πολλά χρόνια και που επίσης με νόμιμες διαδικασίες έχουν και θέσεις προϊσταμένων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

«Οι παραπάνω σοβαρές δυσλειτουργίες δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το ρόλο που φαίνεται ότι καλείται να παίξει η ΕΝΕ. Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι επιφυλάξεις που είχαμε για τη δημιουργία της ΕΝΕ. Απαιτούμε την άμεση Νομοθετική ρύθμιση ως διορθωτική κίνηση και να σταματήσει η απαράδεκτη ταλαιπωρία των συναδέλφων», σημειώνεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει όργιο νοθείας στις εκλογές της ΕΝΕ (2021-09-24 00:00:00.0)
«Απογυμνώνονται» από γιατρούς και νοσοκόμους! (2013-08-21 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τον παράνομο αποκλεισμό τους (2005-08-11 00:00:00.0)
Ο σαμαρειτισμός βουλιάζει στα κενά (1996-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ