Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Αναστάτωση για τις μεταθέσεις υπαλλήλων

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία της Μαγνησίας μετά τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο που αναφέρονται σε μεταθέσεις σημαντικών στελεχών του υποκαταστήματος ΙΚΑ Βόλου, σε περιφερειακά παραρτήματα του ΙΚΑ Μαγνησίας. Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, πρόκειται για μεταθέσεις με σοβαρότατες επιπτώσεις στα οικογενειακά, κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα, ακόμη και υγείας, στους υπό μετάθεση υπαλλήλους, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και στην εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων ασφαλισμένων με το Ιδρυμα.

Το ζήτημα αυτό έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Νικήτα Κακλαμάνη και Πάνο Παναγιωτόπουλο.

«Συγκεκριμένα στις κρίσεις προϊσταμένων του παραρτήματος ΙΚΑ Βόλου, υπάλληλοι που ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου για πέντε, δέκα και είκοσι χρόνια, μετατίθενται σε παραρτήματα του ΙΚΑ στην επαρχία της Μαγνησίας, Αγριάς, Νέας Αγχιάλου, Σκιάθου και Σκοπέλου, χωρίς καμία άξια λόγου υπηρεσιακή αιτιολόγηση. Ταυτόχρονα, υπάρχει παράδειγμα άλλης υπαλλήλου γενικής ευθύνης, που εξαιρέθηκε από τις κρίσεις», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Και ρωτούν τους υπουργούς ποια μέτρα σκοπεύουν να πάρουν, ώστε να ανακληθούν οι μεταθέσεις, που έχουν πολλαπλές συνέπειες στην προσωπική ζωή των υπαλλήλων, αποδιαρθρώνουν τη λειτουργία του ΙΚΑ Βόλου και εμποδίζουν την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ