Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πάλι «αξιοποιούν» ... το «Ακροπόλ»

Για δεύτερη φορά μετά το 1999 ανακοινώθηκε χτες από το ΥΠΠΟ η «αξιοποίηση» του κτιρίου του πρώην ξενοδοχείου «Ακροπόλ» (Πατησίων, απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).

Την πρώτη φορά (1999), ο τότε υπουργός Πολιτισμού, Ευάγ. Βενιζέλος, εν μέσω «πανηγυρικής ατμόσφαιρας» παραλάμβανε «συμβολικώς» το «κλειδί» του ξενοδοχείου από τον γνωστό Γ. Μπατατούδη, τότε ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου και της εταιρίας «ΑΕΞΕ», που συμμετείχε στην κοινοπραξία, με την οποία το ΥΠΠΟ υπέγραψε σύμβαση για την αγορά του ξενοδοχείου και ανακαίνισή του προς χρήση του ΥΠΠΟ, με συνολικό τίμημα (αγορά και αποκατάσταση) για το ελληνικό δημόσιο 4,5 δισ. δραχμές!

Ενα και πλέον χρόνο μετά, το ΥΠΠΟ κατήγγειλε τη σύμβαση, με την αιτιολογία ότι η πωλήτρια εταιρία παρέβη όρους του συμβολαίου για την αποκατάσταση. Ηδη όμως με την υπογραφή της σύμβασης, το ΥΠΠΟ είχε καταβάλει στην εταιρία 1,8 δισ. που αναλογούσαν στην αγορά του κτιρίου. Εκτοτε το κτίριο παραμένει με τις σκαλωσιές, παρότι, σύμφωνα με το συμβόλαιο, η κοινοπραξία αναλάμβανε την υποχρέωση να το παραδώσει έτοιμο στο ΥΠΠΟ, το αργότερο 22 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Χτες ο υφυπουργός Πολιτισμού, Π. Τατούλης, βρέθηκε στην «ανάγκη» να πει ότι «το κτίριο ανήκει στην ιδιοκτησία του Υπουργείου και αυτό δεν αμφισβητείται» και ότι «λάβαμε την απόφαση να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αξιοποίηση του κτίσματος». Πρόσθεσε ότι «το κτίριο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου» και ότι «το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2008».

Για το κόστος των εργασιών και το φορέα υλοποίησής τους δεν ειπώθηκε τίποτα. Ελπίζουμε μόνο να μην ξανα-ακριβοπληρώσει ο ελληνικός λαός το «Ακροπόλ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ