Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δωρεάν σταθμοί που θα καλύπτουν τις ανάγκες

Η ανάγκη για «δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς τροφεία, σε αριθμό που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων, με υλικοτεχνική υποδομή, σε κτίρια που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και την ασφάλεια των παιδιών, με προσωπικό που θα καλύπτει την πλήρη λειτουργία τους», διατυπώνεται στις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του 2002.

Σημειώνεται ακόμα ότι η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» έχει προχωρήσει στη διατύπωση τεσσάρων θέσεων για την άμεση βελτίωση των βρεφονηπιακών σταθμών. Συγκεκριμένα, προτείνει:

  • Την άμεση ίδρυση τουλάχιστον 10 βρεφονηπιακών σταθμών για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των Αθηναίων.
  • Την κατάργηση των τροφείων και κάθε άλλου ποσού που πληρώνουν οι γονείς, με προτεραιότητα στις οικογένειες με εργαζόμενους και τους δύο γονείς, τις μονογονεϊκές οικογένειες (χήρες - χήροι, άγαμες μητέρες κλπ.) τους μετανάστες και τους ανέργους.
  • Την πρόσληψη μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού και μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού που μέχρι τώρα εργάζεται με συμβάσεις έργου.
  • Τη μεταστέγαση όλων των σταθμών που λειτουργούν σε ακατάλληλα κτίρια, σε νέα, τα οποία να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις μιας ολοκληρωμένης φιλοξενίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ