Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνελήφθησαν δουλέμποροι στην Εύβοια

Μια νέα καραβιά του δουλεμπορικού κυκλώματος, που θησαυρίζει από τη μεταφορά κυνηγημένων και κατατρεγμένων προσφύγων που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αποβίβασε χτες στις 6 το πρωί, 60 άτομα (54 άντρες, μία γυναίκα και πέντε παιδιά) στην παραλία του Πηλίου, στη Βορειοκεντρική Εύβοια.

Το πλεούμενο «Rainbow» με σημαία Αμερικής, και πλήρωμα τέσσερις Ουκρανούς, πλησίασε την ευβοϊκή ακτή, όπου τους περίμεναν άλλοι τέσσερις συνεργάτες τους, ιρακινής καταγωγής, με αυτοκίνητα, προκειμένου να τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Εγιναν, όμως, αντιληπτοί και από την καταδίωξη που ακολούθησε, οι λιμενικοί κατάφεραν να συλλάβουν τους δουλέμπορους (που κρατούνται στο λιμεναρχείο Μαντουδίου και σήμερα θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Χαλκίδας) και όσους από τους πρόσφυγες, που αρχικά προσπάθησαν να φύγουν.

Ομως, τα βάσανα των 60 προσφύγων δε θα τελειώσουν εδώ, αφού το επόμενο τρίμηνο θα το περάσουν στοιβαγμένοι στο πρώην νυχτερινό κέντρο «Καζάμπρα» στη Χαλκίδα, όπου η Νομαρχία Ευβοίας έχει επιλέξει σαν τόπο διαμονής τους, χώρο που δεν πληροί κανέναν όρο υγιεινής διαβίωσης και είναι ακατάλληλος.

Συνολικά αυτή τη στιγμή στη Χαλκίδα παραμένουν 182 μετανάστες (Αφγανοί, Ιρακινοί, Κούρδοι, Παλαιστίνιοι) αναμένοντας το πολυπόθητο πολιτικό άσυλο για τους πιο τυχερούς, ή την απέλαση και τους νέους διωγμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ