Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μια απ' τα ίδια...

Η στήλη το έχει σημειώσει αρκετές φορές. Τα φαινόμενα της ρουσφετολογίας, των πελατειακών σχέσεων και της κάθε λογής «διαπλοκής» αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία μιας κυβέρνησης κι ενός κράτους, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Για τις χεροπιαστές αποδείξεις των παραπάνω, δίνουμε το λόγο σε χτεσινό ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής «Καθημερινής»:

«Σε αναδιάταξη των ίδιων δυνάμεων εξελίσσεται τελικά η πολυδιαφημισμένη αναδιοργάνωση του ΟΤΕ, που θα στόχευε στον δραστικό περιορισμό των θέσεων ευθύνης και των πάσης φύσεως επιδομάτων και παροχών, που επί χρόνια εκτινάσσουν το λειτουργικό κόστος του Οργανισμού.

Τελικά, όπως προκύπτει από το νέο οργανωτικό σχήμα, οι 1.500 αξιωματούχοι κάθε βαθμίδας, που αντιστοιχούσαν σε προσωπικό 16.000 ατόμων, περιορίζονται μόνο κατά 100, καθώς για τον ΟΤΕ των 12.000 εργαζομένων (μετά την εθελουσία) περιγράφονται και αυτή τη στιγμή στελεχώνονται 1.400 θέσεις ευθύνης!..

...Στην πραγματικότητα, οι γενικοί διευθυντές του ΟΤΕ, σε πολλούς από τους οποίους επιμερίζονται οι βαριές ευθύνες, όχι μόνο της πτωτικής πορείας των κερδών του, αλλά μομφές κακοδιαχείρισης και διαπλοκής, αυτήν τη στιγμή συγκροτούν κατά την κρίση τους νέα "βασίλεια" με επιλεγμένους "πραιτοριανούς". Από τις επιλογές λείπει και πάλι η αξιοκρατία, καθώς δεσπόζοντα χαρακτηριστικά είναι η "αποδοχή" από τον γενικό διευθυντή, η λογική της "κλειστής" ομάδας, ο "δάκτυλος" των προμηθευτών, ολίγες ισορροπίες με το κόμμα και κάθε τι άσχετο με το αναγκαίο για τον ΟΤΕ...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ