Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ
Εφαρμογή στην πράξη!

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δε θα έχει ενιαίο Σύνταγμα τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι η Κομισιόν θα το εφαρμόζει στην πράξη!

«Κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχουμε Σύνταγμα τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια» δήλωσε χτες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις Βρυξέλλες, καλώντας όμως τα κράτη-μέλη της ΕΕ να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στην... πρακτική έναντι της θεσμικής προόδου.

Παραδέχτηκε πως είναι αδύνατη η άμεση «ανάκαμψη» της Συνθήκης μετά από την άρνηση Γαλλίας και Ολλανδίας, αλλά «αυτό δε σημαίνει παράλυση», συμπλήρωσε με νόημα.

«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει Σύνταγμα στο άμεσο μέλλον, δε σημαίνει πως υπάρχει παράλυση στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο Ζοζέ Μπαρόζο απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα, βεβαίωσε πως η καταψήφιση του Ευρωσυντάγματος στη Γαλλία και την Ολλανδία και η επακόλουθη «παύση περισυλλογής» των «25», δε θα αποτρέψει την Κομισιόν από το να προχωρήσει μπροστά με κινήσεις εκσυγχρονισμού της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Κομισιόν απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς τη Βρετανία - η οποία διατηρεί το τρέχον διάστημα την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ - για την επίτευξη προόδου ως προς την επίλυση της διαμάχης της με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2007-2012.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ