Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διεθνής Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής

Εργο του Ν. Κτενά, που εκτίθεται στη Μπιενάλε
Εργο του Ν. Κτενά, που εκτίθεται στη Μπιενάλε
Μια νέα εικόνα για την αρχιτεκτονική στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει η χώρα μας στην «7η Διεθνή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής», που εγκαινιάζεται στις 17 Ιουνίου στη Βενετία. Η εκπροσώπηση της Ελλάδας, με την υποστήριξη του ΥΠΠΟ, βασίζεται φέτος σε αρχιτέκτονες ηλικίας όχι μεγαλύτερους των 45 χρόνων, αποσκοπώντας στην αλλαγή μιας στερεότυπης εικόνας.

Οπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο εθνικός επίτροπος της ελληνικής συμμετοχής, Ηλίας Ζέγγελης, «Με αφετηρία το νέο αιώνα, στόχος της έκθεσης αυτής είναι να δείξει το δυναμικό μιας νέας γενιάς Ελλήνων αρχιτεκτόνων». Βασική επιδίωξη είναι, μέσα από την έκθεση και από την οπτική γωνία του παρόντος, να ανοιχτεί ένα παράθυρο «προς τις δυνατότητες του μέλλοντος, έχοντας εντοπίσει την ύπαρξη ενός ελληνικού δυναμικού με παγκόσμια εμβέλεια, που θα ευδοκιμήσει, αν έχει την κατάλληλη φροντίδα».

H εκπροσώπηση της χώρας μας χωρίζεται σε τρεις ομάδες. Η πρώτη προβάλλει το έργο μιας γενιάς αρχιτεκτόνων 40 - 45 χρόνων, που ήδη έχουν δημιουργήσει έργα ποιότητας, κυρίως σε ιδιωτικές κατασκευές. Η δεύτερη ομάδα είναι κατά μία γενιά νεότερη, γεμάτη σχέδια και φιλοδοξίες, ανόθευτες ακόμη από την επαφή με την πράξη. Η τρίτη ομάδα αναφέρεται σε Ελληνες της διασποράς, νέους στην ηλικία, που δρουν απελευθερωμένοι από το ελληνικό πλαίσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ