Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ούτε λεπτό για χάσιμο

Μια βδομάδα απέμεινε για τις εκλογές. Κάλεσμα του Συνδυασμού των ταξικών δυνάμεων στους συναδέλφους του κλάδου να δώσουν με την ψήφο τους δύναμη στη δική τους φωνή

Να μην αφήσουν ούτε λεπτό χαμένο από τις λιγοστές μέρες που απομένουν έως τις επικείμενες αρχαιρεσίες, ώστε «το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι συνέχεια της ιστορίας του κλάδου, εγγύηση για τη μαχητική, δυναμική, ταξική του πορεία», καλεί τους εργάτες το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Την επόμενη βδομάδα, την τελευταία πριν από τις εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 1-27 Οκτώβρη, αναμένεται να κορυφωθούν οι εξορμήσεις σε γιαπιά, εργοτάξια, γειτονιές, όπου τα μέλη του Συνδικάτου, εφοδιασμένα με νέα υλικά για τη μαζική προπαγάνδιση της κρίσιμης αυτής μάχης, θα απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε εργάτη, κάθε εθνικότητας και κάθε ηλικίας.

Η ίδια η Γενική Συνέλευση φώτισε την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν οι οικοδόμοι: «Η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας ήταν βήμα καταδίκης της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων που τη στηρίζουν και την προωθούν. Ηταν βήμα καταδίκης του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Εδειξε την ωριμότητα, την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα του κλάδου για αγώνες πιο μαζικούς, μαχητικούς και αποτελεσματικούς, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Εδειξε ότι ωριμάζει η απαίτηση να ανέβει η ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, η ενοποίηση της πάλης της», επισημαίνει το Συνδικάτο σε προκήρυξή του.

Να ενισχυθεί ο συνδυασμός των ταξικών δυνάμεων

Στη διακήρυξή του, ο «Πανοικοδομικός Ταξικός Ενωτικός Συνδυασμός», στον οποίο εδώ και 20 χρόνια οι οικοδόμοι εμπιστεύονται το τιμόνι του Συνδικάτου, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό του και να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τα ταξικά χαρακτηριστικά των αγώνων τους: «Χρειαζόμαστε Συνδικάτο, που όχι μόνο θα σπάει πάνω του τα μούτρα της η εκάστοτε αντιλαϊκή πολιτική, αλλά κυρίως θα παλεύει και θα προσανατολίζει την πάλη μας στη διεκδίκηση αιτημάτων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές μας ανάγκες, στην κατεύθυνση ωρίμανσης και συγκέντρωσης της εργατικής τάξης για την κατάργηση της εξουσίας των μονοπωλίων».

«Αυτός είναι ο προσανατολισμός μας, αυτό αντιστοιχεί στα συμφέροντα των εργατών, των εργαζομένων και σ' αυτήν την κατεύθυνση σας καλούμε να στρατευτείτε», υπογραμμίζει ο ταξικός συνδυασμός. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει «το ψηφοδέλτιό μας, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, να βγει ακόμα πιο δυνατό, για να υποστεί συντριπτική ήττα ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός». Ωστε να πάρουν απάντηση «όλοι αυτοί που το μεροκάματο του εργάτη το κρίνουν στα πλαίσια της ανοχής της οικονομίας, βάζοντας πλάτη να αυγατίζει τα κέρδη του το κεφάλαιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξανά πρώτος και ενισχυμένος ο «Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός» (2019-07-30 00:00:00.0)
Με το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων στην κάλπη (2005-10-02 00:00:00.0)
Πανοικοδομική Ταξική Ενωτική Νίκη (2002-11-21 00:00:00.0)
Για να σπάσει η ασυδοσία της ΧΟΧΤΙΦ (1997-12-17 00:00:00.0)
Ψηφίζουν οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης (1997-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ