Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αλμα τελικού

Σήμερα η Ελλάδα κόντρα στη γνώριμη Γαλλία

Μπορεί η Εθνική ομάδα να έκανε περίπατο στην πρεμιέρα των αγώνων της στο φετινό Ευρωμπάσκετ κόντρα στη Γαλλία, όμως τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά. Οι Γάλλοι προς έκπληξη των περισσοτέρων αποτελούν πλέον τον αντίπαλο της Ελλάδας στον ημιτελικό (19.00 ΝΕΤ) έχοντας μάλιστα στο ενεργητικό τους δυο σπουδαίες νίκες επί των λεγόμενων φαβορί, Σερβίας/Μαυροβουνίου και της Λιθουανίας (63-47). Ισως για αυτό το λόγο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Γιαννάκης δε συμμερίζεται την άποψη που θέλει τη Γαλλία εύκολο αντίπαλο για τους Ελληνες διεθνείς αφού από την πρεμιέρα της έχουν πάρει τον αέρα. «Θεωρώ τη Γαλλία πιο δύσκολο αντίπαλο από τη Λιθουανία, γιατί έχει εξτρά κίνητρο. Θα θέλει να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στο πρώτο ματς, ενώ υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός σε αυτή την ομάδα μετά τις δύο νίκες, επί Σερβίας και Λιθουανίας. Οι Γάλλοι έχουν βελτιωθεί λίγο στην άμυνα, στα υπόλοιπα, όμως, δεν έχουν παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση. Στα δύο νοκ άουτ ματς που κέρδισαν βρήκαν ρυθμό και πέτυχαν κάποια εύκολα καλάθια».

Οπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, ο στόχος της Εθνικής παραμένει ο ίδιος και δεν είναι άλλος από την είσοδο στον τελικό της φετινής διοργάνωσης. Από πλευράς παικτών ο Δήμος Ντικούδης και ο Μιχάλης Κακιούζης χαρακτήρισαν «μεγάλη ευκαιρία για την κατάκτηση ενός μεταλλίου και πολύ περισσότερο του χρυσού» έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι ισορροπίες στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Στον επιθετικό οίστρο του Παπαλουκά ποντάρει πολλά ο Π. Γιαννάκης

Eurokinissi

Στον επιθετικό οίστρο του Παπαλουκά ποντάρει πολλά ο Π. Γιαννάκης
Στην αντίπερα όχθη, οι δυο σπουδαίες επιτυχίες επί της Σερβίας και της Λιθουανίας έχουν ανοίξει την όρεξη των Γάλλων που πλέον κάνουν όνειρα τελικού. Η λέξη «ρεβάνς» για την ήττα στην πρεμιέρα από την ελληνική ομάδα είναι αυτή που κυριαρχεί στους «τρικολόρ» με τους δυο καλύτερους Ντιό και Πάρκερ να δηλώνουν αισιόδοξοι.

  • Ο αλβανικής καταγωγής παίκτης της Τουρκίας Ερμάλ Κούγκο βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για παρεξήγηση εξαιτίας ενός φαρμάκου που χρησιμοποιεί για την τριχόπτωση που όμως δεν είχε δηλωθεί από τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας. Εξελίξεις αναμένονται μετά την εξέταση του δεύτερου δείγματος.
  • Η Λιθουανία επιβλήθηκε της Ρωσίας με 89-78, εξασφάλισε μια θέση στην πρώτη 6άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μαζί το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την πρόκριση στην οκτάδα η Εθνική (2023-07-12 00:00:00.0)
Πρεμιέρα με Σουηδία για εθνική (2013-09-04 00:00:00.0)
Αναστάτωση από δημοσίευμα για ντόπινγκ (2011-11-09 00:00:00.0)
Πρώτο πιάτο... (2011-09-14 00:00:00.0)
Κομβική πρεμιέρα (2011-09-08 00:00:00.0)
Πρεμιέρα στη Β' φάση (2011-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ