Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Θέλουν εμφύλιο

Τα γεγονότα είναι λίγο-πολύ γνωστά: Στον «ήρεμο» σιιτικό νότο του Ιράκ, στη Βασόρα, ο κόσμος έκαψε ένα βρετανικό άρμα ενδεχομένως μαζί με κάποιον Αγγλο στρατιώτη. Είχε προηγηθεί στρατιωτική επιχείρηση των βρετανικών δυνάμεων για την απελευθέρωση δύο Βρετανών στρατιωτών που κρατούνταν σε αστυνομικό τμήμα. Οι εν λόγω δύο Βρετανοί είχαν συλληφθεί ντυμένοι με τοπικές ενδυμασίες έχοντας στην κατοχή τους ένα αντιαρματικό όπλο και ηλεκτρονικά σύνεργα... Πριν τη σύλληψή τους είχαν προλάβει να σκοτώσουν δύο αστυνομικούς, όταν εκείνοι τους σταμάτησαν καθώς η συμπεριφορά των (μεταμφιεσμένων) Βρετανών τους φάνηκε ύποπτη.

Αυτή η ιστορία, που τελικά βγήκε στο φως της δημοσιότητας, βοηθά να καταλάβει κανείς ένα μέρος της πραγματικότητας που επικρατεί στο σημερινό Ιράκ.

Πρώτον: Ούτε καν στη Βασόρα, που κατοικείται από «νομιμόφρονες» προς το κατοχικό καθεστώς σιίτες, έχει αποκατασταθεί η «ειρήνη» των κατακτητών.

Δεύτερον: Οι κατοχικές δυνάμεις δε δολοφονούν μόνο αμάχους, δε μάχονται μόνο εναντίον των ανταρτών, αλλά όταν χρειάζεται σκοτώνουν και μέλη των δυνάμεων της «κυβέρνησης» που οι ίδιοι έχουν επιβάλει.

Τρίτον (και σημαντικότερο): Η μυστική αποστολή των μεταμφιεσμένων Βρετανών πρακτόρων και τα αντιαρματικά όπλα που κουβαλούσαν αποκαλύπτουν - κάτι που ούτε από τα ΜΜΕ της Δύσης μπορεί να αποσιωπηθεί πια - την τακτική της προβοκάτσιας στην οποία έχουν επιδοθεί οι εισβολείς, με απώτερο στόχο να οδηγήσουν το Ιράκ σε έναν εμφύλιο πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ