Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανησυχεί για τις εξελίξεις η ΕΕΔΥΕ

«Τη βαθιά ανησυχία της για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό» εκφράζει με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Στη σχετική ανακοίνωσή της τονίζει ότι η ΕΕ αποδέχτηκε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, χωρίς η τελευταία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά «η λεγόμενη "αντιδήλωση" της ΕΕ, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αντισταθμίσει το αρνητικό αυτό στοιχείο».

Αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, τονίζει η ΕΕΔΥΕ, ότι η ΕΕ διαγράφει στην ουσία τις αποφάσεις του ΟΗΕ, που αναγνωρίζει το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ότι οι διάφορες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις (όπως αυτές εκφράστηκαν πρόσφατα στις σχετικές τοποθετήσεις της Γαλλίας για το Κυπριακό αλλά και στα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή του Ιράκ και της Μ. Ανατολής) αποτελούν πρόσθετο παράγοντα ανησυχίας για την τύχη του Κυπριακού.

Η ΕΕΔΥΕ, επισημαίνει «τις βαρύτατες ευθύνες της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, που συνέδραμαν αυτή την πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ και που, σε αντίθεση με την κοινή λογική, παραπλανούν τον ελληνικό λαό ότι τάχα η ένταξη της Κύπρου και της Τουρκίας στην ΕΕ θα συνέβαλλε στην επίλυση του Κυπριακού».

«Η ζωή απέδειξε ακριβώς το αντίθετο», τονίζει. «Η ενταξιακή πορεία Κύπρου και Τουρκίας, αποτέλεσε το όχημα για την απομάκρυνση από τις αποφάσεις του ΟΗΕ και για την επιβολή οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ