Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ
Επιτακτική η ανάγκη αγωνιστικής συσπείρωσης

Στη συνεδρίαση εκλογής του προεδρείου της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ επισημοποιήθηκε η συνεργασία ΠΑΣΚΜΜΕ - ΔΑΚΜΜΕ - ΑΣΚΕΒΕ

Επισημοποίηση της συνεργασίας των παρατάξεων «της ΠΑΣΚΜΜΕ, της ΔΑΚΜΜΕ και της ΑΣΚΕΒΕ, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΣΥΝ, αντίστοιχα», χαρακτηρίζει η ΔΗΚΕΒΕ τα όσα έγιναν στην πρώτη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ - μετά το παράνομο συνέδριο - για την εκλογή νέου προεδρείου. Στη συνεδρίαση αυτή επανεκλέχθηκαν οι Δ. Ασημακόπουλος και Ν. Σκορίνης στις θέσεις του προέδρου και του γενικού γραμματέα, αντίστοιχα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Η Αγωνιστική Συσπείρωση ΔΗΚΕΒΕ αρνήθηκε να συμμετάσχει στο μοίρασμα αυτό για τις καρέκλες. Εχει από καιρό επισημάνει αυτή τη συνεργασία και αυτή την εξέλιξη στη ΓΣΕΒΕΕ, κρίνοντας τις παρατάξεις αυτές από τις θέσεις που έπαιρναν στα όργανα της συνομοσπονδίας, την τακτική τους σε φαινόμενα παρανομιών, κλπ., που εκφυλίζουν, αμαυρώνουν και αλλοιώνουν το ρόλο και το χαρακτήρα του συνδικαλιστικού κινήματος. Κινούνται στον ίδιο άξονα. Επιλογή τους είναι να υπηρετήσουν καλύτερα την πολιτική των αναδιαρθρώσεων, να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις των εκπροσώπων του μονοπωλιακού κεφαλαίου, με τους οποίους συνδιαλέγονται σαν "αξιόπιστοι" συνομιλητές και όλοι μαζί στοιχίζονται με αυτή την πολιτική που όσο αναγκαία είναι για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και για να αυξάνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο οδυνηρή αποδείχτηκε για τις μικροεπιχειρήσεις και προσθέτει νέες θυσίες για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ».

Η παράταξη επισημαίνει ακόμη: «Προκειμένου να μην εμποδιστεί αυτή η "βρώμικη δουλιά" χρησιμοποιούν ακόμη και δικαστικά "τερτίπια". Για να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος και από αυτή την πλευρά, η πρώτη απόφαση που πήραν ήταν να ανακαλέσουν την έφεση που οι ίδιοι έκαναν και εκδικαζόταν στις 22 του Σεπτέμβρη, γιατί ξέρουν ότι είναι παράνομοι και ήθελαν να αποκλείσουν την όποια εκδοχή, να τους σταματήσει το Εφετείο, αφού δεν τους σταμάτησε ο δικαστής που απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα - γιατί άραγε; - και επέτρεψε να γίνει αυτό το παράνομο συνέδριο από ένα ΔΣ που είναι και τελεσίδικα παράνομο».

Αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση: «Οι "αντιθέσεις" των τριών παρατάξεων τώρα θα συνεχιστούν σε ζητήματα διαχείρισης στη συνομοσπονδία, όλοι έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ΚΕΚ, για πολλούς έχει γίνει το εφαλτήριο ανάδειξής τους σε παράγοντες που "τάζουν" προγράμματα και κονδύλια σε σωματεία και ομοσπονδίες, ακόμη και θέσεις εργασίας, με στόχο να κρατήσουν το συσχετισμό των αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση, που θα τους επιτρέπει να συνεχίσουν να οδηγούν τη ΓΣΕΒΕΕ στον ολισθηρό δρόμο της συναίνεσης και της υποταγής, στη φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Να την κρατήσουν σε απόσταση από τους αγώνες και την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι ΕΒΕ. Τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει δύο διαφορετικές γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα, που βρίσκονται σε μια συνεχόμενη διαπάλη. Υπάρχει ένα αγεφύρωτο χάσμα που αφορά στον προσανατολισμό και στη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος».

Και καταλήγει η ΔΗΚΕΒΕ: «Η κατάσταση στη ΓΣΕΒΕΕ και γενικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα αναδεικνύει πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη συσπείρωσης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ σε ένα αγωνιστικό, αντιμονοπωλιακό πόλο. Οι ίδιοι με τον αγώνα τους να αλλάξουν τη ρότα στη ΓΣΕΒΕΕ. Στη βάση αυτή να ενισχυθεί το μέτωπο αντίστασης και κοινής δράσης με τους εργαζόμενους απέναντι στην επίθεση των μονοπωλιακών ομίλων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναγκαία η αλλαγή πορείας στο συνδικαλιστικό κίνημα (2007-11-30 00:00:00.0)
Κάλεσμα ενίσχυσης των αγωνιστικών δυνάμεων (2005-09-17 00:00:00.0)
Να βγάλουν συμπεράσματα οι ΕΒΕ (2005-09-14 00:00:00.0)
Να ενισχυθούν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια (2005-03-08 00:00:00.0)
Καταδικάστε τις αντιδημοκρατικές μεθόδους (2003-10-17 00:00:00.0)
Διέξοδος η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων (2002-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ