Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Μπλόκο στην υποβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης

«Δεν πρόκειται να γίνουμε θεατές και χειροκροτητές της υποβάθμισης της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης. Την απάντησή μας θα τη νιώσουν με τη μαζική μας παρέμβαση και συμμετοχή στο συλλαλητήριο» στις 26 Σεπτέμβρη μαζί με τους ναυτεργάτες και εργάτες της Ζώνης, «διαδηλώνοντας και βροντοφωνάζοντας: Ενιαία Δημόσια Δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση»! Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα στέλνουν, με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, προς την κυβέρνηση της ΝΔ, αποτυπώνοντας την άποψή τους για το νομοσχέδιο - εξάμβλωμα που συνέταξε το ΥΕΝ καθ' υπαγόρευση των εφοπλιστών, για να υποβαθμίσει ραγδαία τη Ναυτική Εκπαίδευση, επιτρέποντας ακόμα και στους «μπιτσικόμηδες» της Ακτής Μιαούλη να εκδίδουν πτυχία.

Το δελτίο Τύπου υπογράφει ο Σύλλογος των Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου, η μεγαλύτερη Ναυτική Ακαδημία της χώρας. Καταγγέλλει το ΥΕΝ και την κυβέρνηση για την υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, «μετατρέποντάς τη σε εμπόρευμα, που θα το διαχειρίζονται ιδιώτες». Τονίζει ότι το νομοσχέδιο είναι στη βάση του ανάλογου νόμου 3153/2003 που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα περί ισοτιμίας των ΑΕΝ με τα ΤΕΙ είναι όπως αναφέρουν για «να μας χρυσώσουν το χάπι».

«Οι ιδιωτικές σχολές θα εκδίδουν διπλώματα - πιστοποιητικά, θα μπαρκάρουν τους ναυτεργάτες με σκοπό το κέρδος, συντηρώντας, υπηρετώντας και διευρύνοντας τα σύγχρονα δουλεμπορικά κυκλώματα», «επιδιώκουν άφθονο "κρέας" στην αγορά εργασίας χωρίς καμία υποχρέωση από τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση για την απορρόφησή τους στους χώρους δουλιάς και την προστασία τους». «Διαδηλώνουμε τη Δευτέρα - καταλήγει - και βροντοφωνάζουμε η γνώση είναι δικαίωμα δεν είναι εμπόρευμα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ