Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Αύριο η αγροτική συγκέντρωση

Η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες να παλέψουν για κατάργηση όλων των αντιαγροτικών κανονισμών και να μην πέσουν στην παγίδα της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Σε αγωνιστική συγκέντρωση για την προβολή των πραγματικών αιτημάτων τους προχωρούν αύριο οι αγρότες του Ηρακλείου, τα προβλήματα των οποίων γνωρίζουν ιδιαίτερη όξυνση το τελευταίο διάστημα. Κάτω από την πίεση αυτών των προβλημάτων και τη συνεχώς αυξανόμενη αγανάκτηση των αγροτών, απόφαση για την κινητοποίηση αναγκάστηκε να πάρει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, με πλαίσιο αιτημάτων, ωστόσο, που δεν ξεφεύγει από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Η συγκέντρωση θα γίνει αύριο Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της (ΟΑΣΝΗ), στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, και μετά με μηχανοκίνητη πορεία θα καταλήξουν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Με αφορμή την κινητοποίηση των αγροτών και τις αρνητικές εξελίξεις στη σταφίδα, στα σταφύλια οινοποιήσιμα και τα άλλα προϊόντα, η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να δώσουν προοπτική και διέξοδο στον αγώνα για την επιβίωσή τους και την παραμονή τους στην παραγωγή. «Οι συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής, η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ είναι ολέθριες για τους μικρομεσαίους αγρότες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση όπου, ανάμεσα στα άλλα, τονίζεται:

«Δεν πρέπει οι αγρότες να πέσουν στην παγίδα που έχουν στήσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τα αγροτοσυνεταιριστικά τους στελέχη. Αντίθετα πρέπει να στραφούν με τους αγώνες τους ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική τους που θέλει να επιβάλει στα αγροτικά νοικοκυριά με στόχο το ξεκλήρισμά τους από τα χωριά και τη γη που παράγουν.

Η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες να παλέψουν για κατάργηση όλων των αντιαγροτικών κανονισμών που επιβάλλουν τα πλαφόν, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, που ενισχύουν τους εμποροβιομήχανους και εξανεμίζουν το αγροτικό εισόδημα. Για ικανοποιητικές τιμές με την παρέμβαση του κράτους που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και συγκομιδής, εισόδημα που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των αγροτών (Υγεία, Παιδεία κ.ά.). Αμεσα μέτρα διάθεσης των προϊόντων με εξαγωγικές επιδοτήσεις, αλλά και προστασία τους από τις αθρόες εισαγωγές. Αντιμονοπωλιακό έλεγχο στις τιμές των φαρμάκων, στα εφόδια, τα καύσιμα, για να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Παραγωγικοί Συνεταιρισμοί ως μοχλός ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, δίπλα στα κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής.

Μονόδρομος για το λαό είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ και η οικοδόμηση του λαϊκού μετώπου. Αυτός ο δρόμος συμφέρει τον τόπο μας και είναι ο πιο ρεαλιστικός. Δυνατό ΚΚΕ - Μέτωπο λαϊκό για να σταματήσει το ξεκλήρισμα και ο μαρασμός της υπαίθρου», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ