Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απέκλεισαν πολυκαταστήματα

Μπλόκο στην απελευθέρωση του ωραρίου έστησαν και αυτό το Σάββατο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ταξικά σωματεία του κλάδου, αποκλείοντας τις εισόδους πολυκαταστημάτων.

Ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά και της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, εμποροϋπάλληλοι και εργαζόμενοι από όλους τους εργασιακούς χώρους και κλάδους απέκλεισαν στις 6 το απόγευμα το σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ» στο Ικόνιο Κερατσινίου με 700 εργαζόμενους και το «ΜΑΚΡΟ» στο Ρέντη. Στον αποκλεισμό του «ΜΑΚΡΟ» παρατάχθηκαν και εμποροϋπάλληλοι του ίδιου του καταστήματος, με κάλεσμα του επιχειρησιακού τους σωματείου, κρατώντας το δικό τους πανό, το οποίο ανέγραφε: «Οχι στην κατάργηση του ωραρίου, όχι την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας». Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν και η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας.

Σε δίωρο αποκλεισμό του καταστήματος ηλεκτρικών ειδών «Κωτσόβολος» προχώρησαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι και στο Βόλο, ύστερα από κάλεσμα της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση έξω από την πολυεθνική «ΚΑΡΦΟΥΡ» πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα, με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ