Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Αρχίζουν ... τα βάσανα

Στις 3 του Οκτώβρη ανοίγουν τα εκκοκκιστήρια και αρχίζουν τα βάσανα των βαμβακοπαραγωγών, στους οποίους για άλλη μια χρονιά απαγορεύουν να παραδώσουν όλη την παραγωγή που έβγαλαν τα χωράφια τους.

Οπως πέρσι έτσι και φέτος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε ότι η τελική επιλέξιμη παραγωγή θα είναι 1.100.000 τόνοι. Ετσι στις καρτέλες των βαμβακοπαραγωγών θα αναγράφονται πάλι λιγότερες προς παράδοση ποσότητες βαμβακιού από αυτές που πραγματικά έχουν. Οπως εκτιμάται, η φετινή παραγωγή θα ξεπεράσει τους 1.200.000 τόνους, ενώ παραμένουν από πέρσι στις αποθήκες περισσότεροι από 30.000 τόνοι. Κι ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, χτες ανακοινώθηκε ότι θα γίνονται έλεγχοι σε όλα τα φορτία, προφανώς όχι για να μη γίνουν πανωγραψίματα μέσω υγρασίας ή με άλλους τρόπους, αλλά για να συγκρατηθεί με κάθε τρόπο η επιλέξιμη παραγωγή κάτω από τους 1.100.000 τόνους...

Το σίγουρο πάντως είναι ότι και φέτος πολλές δεκάδες χιλιάδες τόνοι βαμβακιού θα μείνουν εκτός επιδότησης και οι βαμβακοπαραγωγοί θα έχουν πάλι ζημιά στο εισόδημά τους. Κι όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια, δεκάδες χιλιάδες κομμένοι βαμβακοπαραγωγοί θα τρέχουν να κάνουν ενστάσεις χωρίς να βρίσκουν το δίκιο τους, από μια κυβέρνηση που, όπως και η προηγούμενη, ενδιαφέρεται μόνο για την απρόσκοπτη εφαρμογή των αντιαγροτικών κανονισμών της ΕΕ, που οι βαμβακοπαραγωγοί έμαθαν πολύ καλά τι ακριβώς σημαίνουν και πόσο τους ωφελούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ