Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ - ΟΙΝΟΠΟΙΟΙ
Θέλουν το σταφύλι με 13 λεπτά το κιλό!

Εκβιάζουν με εξευτελιστικές τιμές οι μεγαλοεπιχειρηματίες

ICON

«Η τιμή που προσφέρουν οι οινοβιομήχανοι για το κρασοστάφυλο είναι τόσο εξευτελιστική που όχι μόνο δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής, αλλά αντίθετα δε μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας».

Αυτό τόνισε χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα, ο Αλέκος Θανόπουλος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας, που συμπλήρωσε πως «τη φετινή σοδειά, οι οινοποιοί την καρπώνονται με τιμή 12 - 13 λεπτά το κιλό, όταν πέρσι κυμάνθηκε στα 18 λεπτά. Και μάλιστα, καταστρατηγώντας τη συμφωνία που οι ίδιοι αποδέχτηκαν για κατώτατη τιμή στα 16 λεπτά ανά κιλό σε σύσκεψη που έγινε το προηγούμενο διάστημα με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και της Ενωσης η οποία και πρότεινε αυτήν την κατάπτυστη τιμή».

«Οι ευθύνες - συνέχισε ο συνδικαλιστής - ανήκουν στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που, με την εφαρμογή και της νέας ΚΑΠ, αφήνουν έρμαια τους αγρότες στην "ελεύθερη αγορά" και στους εκβιασμούς των εμποροβιομηχάνων, επιταχύνοντας έτσι το βίαιο ξεκλήρισμά τους».

Καταλήγοντας, ανέφερε τα κεντρικά αιτήματα των αμπελουργών, που είναι η διασφάλιση ικανοποιητικής τιμής του προϊόντος και συγκεκριμένα στα 35 λεπτά ανά κιλό, ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση και παράλληλα να προστατευτεί η εγχώρια παραγωγή από τις αθρόες εισαγωγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ