Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Δε θα περάσουν τα σχέδια των Γερμανών

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο ενορχηστρωμένο σχέδιο «διαπλεκομένων συμφερόντων» για τη διάλυση της εταιρίας

Την άμεση αντίδραση των εργαζομένων στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΟΑ) προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της «Lufthansa» ότι οι ...Ελληνες δεν έχουν να φοβηθούν για το κενό που θα αφήσει στην αεροπορική αγορά η απουσία της ΟΑ και ότι η εταιρία του, μαζί με την «Aegean», είναι έτοιμη να καλύψει αυτό το κενό!

Οι προκλητικές δηλώσεις - με ...αέρα επικυρίαρχου - που έκανε ο Γερμανός αξιωματούχος της «Lufthansa» τέθηκαν από τους δημοσιογράφους και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Θ. Ρουσόπουλο, με την επισήμανση ότι και ο ίδιος είχε πει πως ο ανταγωνισμός θα καλύψει το κενό που θα αφήσει η ΟΑ. Στην ερώτηση μάλιστα του «Ρ» αν είχε κατά νου αυτό ακριβώς που δήλωσε και ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας περί κάλυψης του κενού από «Lufthansa» και «Aegean», ο Θ. Ρουσόπουλος δεν «μπήκε» καν στον κόπο έστω να διαφοροποιηθεί από τις δηλώσεις του αφεντικού της γερμανικής εταιρίας. Περιορίστηκε στη γενικόλογη αναφορά ότι «προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχουν μονοπώλια, αλλά να υπάρχει ανταγωνισμός».

Οι αντιδράσεις

Ενορχηστρωμένο σχέδιο «διαπλεκομένων συμφερόντων» για τη διάλυση της ΟΑ καταγγέλλουν οι τεχνικοί αεροπλάνων της εταιρίας, με αφορμή την πρόσφατη πληρωμένη καταχώριση της «Aegean» στον Τύπο, αλλά και τις δηλώσεις του στελέχους της «Lufthansa».

Σε ανακοίνωση της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροσκαφών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΠΤΑΟΑ) τονίζεται ότι οι καταγγέλλοντες την ΟΑ στην ΕΕ, μας «καθησυχάζουν» ότι είναι πανέτοιμοι να καλύψουν όλα τα κενά, αλλά σχεδιάζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Για την αναγγελθείσα συνεργασία της «Lufthansa» με την «Aegean» οι εκπρόσωποι της ΕΠΤΑΟΑ σημειώνουν: Οι Γερμανοί «ξεχνούν να πουν στον εταίρο τους ότι η συνεργασία τους έχει ημερομηνία λήξης. Αν οι "φίλοι της Aegean" κοιτάξουν την ιστορία των συνεργασιών στον τομέα των αερομεταφορών τα τελευταία χρόνια, θα αντιληφθούν ότι "το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό"».

Με τίτλο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», οι πιλότοι της ΟΑ καταγγέλλουν τους «συμμάχους» «Lufthansa» και «Aegean», που εμφανίζονται τώρα ως αυτόκλητοι σωτήρες, αφού πρώτα κατάφεραν μέσω του παρασκηνίου και με αρωγό το κράτος να ρίξουν στο κανναβάτσο την ΟΑ.

«Η παρέμβαση των Γερμανών - τονίζεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας - θυμίζει την πικρή ιστορία του αεροδρομίου Σπάτων, που τσεκούρωσαν στα τιμολόγια χρήστες και επιβάτες. Ισως με το ίδιο μοντέλο οραματίζονται και την "κατάληψη" των ελληνικών ουρανών, σε συνεργασία με τους εγχώριους "Γερμανοτσολιάδες"».

Οι τεχνικοί και οι πιλότοι της ΟΑ προειδοποιούν την κυβέρνηση και τους ανταγωνιστές της ΟΑ ότι δε θα επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια διάλυσης της εταιρίας.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κάλεσε για ακρόαση την ερχόμενη βδομάδα τον πρόεδρο των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», Π. Παπαγεωργίου. Το σχετικό αίτημα είχαν υποβάλει βουλευτές της Επιτροπής, με αφορμή τόσο τις εξελίξεις στην ΟΑ, όσο κυρίως τα όσα δημοσίως είχε καταγγείλει ο πρόεδρος της εταιρίας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή». Υπενθυμίζεται ότι στο άρθρο αυτό ο Π. Παπαγεωργίου είχε καταγγείλει ότι προσωπικά, οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από την προσπάθεια απαξίωσης της «Ολυμπιακής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ