Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ανέκδοτο της χτεσινής ημέρας

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το ανέκδοτο της χτεσινής ημέρας το είπε ο επί των Οικονομικών υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ. Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2006, που προβλέπει συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής μονόπλευρης - αλλά πολύμορφης και πολύπλευρης - λιτότητας για τους εργαζόμενους, ο Γ. Αλογοσκούφης είπε, από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού «Αλφα»: «Οι φοροφυγάδες είναι αυτοί που θα την πληρώσουν φέτος γιατί έχουμε προχωρήσει πολύ στις διασταυρώσεις των τιμολογίων».

Αυτό το ανέκδοτο, περί πολιτικής βούλησης να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να πληρώσουν οι φοροφυγάδες, το έχουμε ξανακούσει πολλές φορές τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Μόνο που η φοροδιαφυγή παραμένει ανεξέλεγκτη και γιγαντώνεται.

Και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού οι κυβερνήσεις και οι επί των Οικονομικών υπουργοί τους αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο (τους καρχαρίες) και επικεντρώνουν όλες τις προσπάθειες στους μικρομαγαζάτορες και τους αγρότες (τις μαρίδες)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ