Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογράφος, παραβατικότητα, «σωφρονισμός»

Η παιδική εγκληματικότητα στο «φακό» του «Νεανικού Πλάνου» με προβολές, ημερίδα και πλήθος εκδηλώσεων

«Η ξύλινη κάμερα»
«Η ξύλινη κάμερα»
Εβδομάδα αφιερωμένη στην παιδική και νεανική εγκληματικότητα οργανώνει το «Νεανικό Πλάνο» (φορέας διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους), σε συνεργασία με το Τμήμα ΜΜΕ και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από χτες μέχρι τις 13/10, με αφορμή την προβολή, στο «Σινέ Φιλίπ», της ταινίας «Η ξύλινη κάμερα» (σ.σ. η προβολή άρχισε χτες, ενώ κριτική στην ταινία δημοσίευσε χτες ο «Ρ»).

Σημαντικό «σταθμό» των εκδηλώσεων αποτελεί η ημερίδα που οργανώνεται την Κυριακή (9/10) στο «Σινέ Φιλίπ», με θέμα την παιδική παραβατικότητα, με τίτλο «Ολα τα παιδιά της πόλης είναι και δικά μας παιδιά». Κατά τους διοργανωτές, η ημερίδα «φιλοδοξεί να πληροφορήσει, να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και το έργο που πραγματοποιείται και να φωτίσει όλα τα στάδια της διαδικασίας από τη σύλληψη ενός παιδιού μέχρι τον εγκλεισμό και την αποφυλάκισή του. Απευθύνεται πέραν των ειδικών, κατ' αρχήν στο ευρύ κοινό, σε γονείς και σε όλους όσοι επιμελούνται και φροντίζουν παιδιά».

Το εβδομαδιαίο αφιέρωμα περιλαμβάνει, επίσης, προβολές ταινιών στις 7 και 14/10, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για τις Φυλακές ανηλίκων, επίσκεψη στις Φυλακές Αυλώνας, με προβολή της ταινίας «Ξύλινη Κάμερα» και δωρεά ταινιών του «Νεανικού Πλάνου», αφιέρωμα από τη ΝΕΤ στις 10/10, εξαγγελία συγγραφής βιβλίου με απομνημονεύματα παιδιών, τα οποία έχουν ζήσει σε σωφρονιστικά ιδρύματα, συνάντηση με ΕΣΗΕΑ - ΕΣΡ για το δεοντολογικό κώδικα παρουσίασης των παιδιών στα ΜΜΕ, ομιλίες εγκληματολόγων στις πόλεις όπου υπάρχουν φυλακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ