Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαχητικό βήμα αντίστασης και διεκδίκησης

Επόμενος κορυφαίος σταθμός για τους εργαζόμενους της πόλης το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Από τη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά
Από τη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά
«Εργατική αντεπίθεση. Οχι στην αντιλαϊκή πολιτική, συσπείρωση και πάλη». Κάτω από αυτό το σύνθημα, που κυριάρχησε στη χτεσινή παμπειραϊκή συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στις 7 το απόγευμα στον ηλεκτρικό σταθμό, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αντίστασης στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται καθημερινά από το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Το δικό τους ξεχωριστό και δυναμικό τόνο στη συγκέντρωση έδωσαν οι νέοι της περιοχής, συσπειρωμένοι στα μπλοκ του ΠΑΜΕ, αλλά και οι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

«Υπάρχει κι άλλος δρόμος. Ο δρόμος που διευρύνει το κοινωνικό παραγόμενο προϊόν και θα το διεκδικούμε μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα. Να επιστρέψει σ' αυτούς που το παράγουν, που δεν είναι άλλος από την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους. Είναι ο δρόμος της ασυμφιλίωτης ταξικής πάλης. Αυτός ο δρόμος οδηγεί στη λαϊκή εξουσία, στη λαϊκή οικονομία». Αυτό τόνισε Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση. «Δηλώνουμε, τόνισε, την απόφασή μας να κλιμακώσουμε τη δράση μας κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική και τις δυνάμεις που την προωθούν, συμμετέχοντας στις 12 Νοέμβρη στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, προβάλλοντας το διεκδικητικό μας πλαίσιο και την ανάγκη ανάπτυξης πολύμορφων αγώνων.

Από την πλευρά του ο Ακης Δουλόπουλος, μέλος της Γραμματείας Νέων Πειραιά του ΠΑΜΕ, αφού αναφέρθηκε στο βάθεμα της εμπορευματοποίησης της Παιδείας και στη διαρκή υποβάθμισή της, στις καθημερινές στρατιές των άνεργων νέων, στη μείωση του ελεύθερου χρόνου, τόνισε ότι οι νέοι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν ακολουθώντας τη λογική της ανταγωνιστικότητας. Επιβάλλεται, πρόσθεσε, να οργανώσουμε την πάλη μας, να συσπειρωθούμε σε σωματεία και το ΠΑΜΕ, να παλέψουμε για αιτήματα με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων πραγματικών αναγκών μας.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν δυναμική πορεία προς στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ από σήμερα η μάχη για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη, συνεχίζεται με καθημερινές εξορμήσεις και πολύμορφες παρεμβάσεις στους χώρους δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ